PSV wint voetbalgevecht van Feyenoord: 3-1

De eerste topper van het voetbalseizoen is met 3-1 gewonnen door PSV. De ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu kwam een vroege tegenslag knap te boven en won door doelpunten van Lestienne, Arias en Locadia uiteindelijk verdiend van Feyenoord. Daarmee nadert PSV de Rotterdammers tot op een punt.

PSV drukt veldoverwicht niet in score uit
In een broeierig Philips Stadion begon PSV ronduit slecht aan de wedstrijd. Al na vier minuten keek de ploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Jeffrey Bruma raakte de bal ongelukkig, waarna hij tot zijn eigen verbazing de bal in eigen doel werkte. PSV was er echter allesbehalve van onder de indruk. De ploeg pakte het initiatief en ontketende vanaf de tiende minuut een offensief waar enkel Vermeer enkele keren een antwoord op had. De Feyenoord-keeper redde onder meer op pogingen van Maxime Lestienne en Luciano Narsingh, terwijl De Jong zijn vizier niet op scherp had. Hij kreeg van alle PSV’ers de grootste kans, maar schoot in vrijstaande positie over.

Santiago Arias in duel met Drik Kuyt | © PIcs United Santiago Arias in duel met Drik Kuyt | © PIcs United

Gelijkmaker Maxime Lestienne
Een doelpunt kon door het goede spel van PSV daarentegen niet uitblijven en in de 37e minuut was het dan eindelijk raak. Davy Pröpper zette met een prachtige steekbal Lestienne vrij voor het doel, waarna De Belg dit keer wel koel bleef: 1-1. Lestienne kreeg daarna nog een flinke kans, maar ditmaal was Vermeer met een katachtige reflex weer te sterk.

Vreugde na de gelijkmaker van Maxime Lestienne, zijn eerste voor PSV | © Pics United Vreugde na de gelijkmaker van Maxime Lestienne, zijn eerste voor PSV | © Pics United

PSV vecht zich naar 3-1 zege
Op jacht naar de overwinning moest PSV daarom ook in de tweede helft weer richting het Feyenoord-doel. In tegenstelling tot de eerste helft werd nu de eerste de beste uitgespeelde aanval door Santiago Arias tot doelpunt gepromoveerd. De back was mee opgekomen en schoot op aangeven van Narsingh heel nauwkeurig de 2-1 binnen. Waar je zou verwachten dat PSV daarna door zou pakken, was het Feyenoord dat sterker werd. De Rotterdammers creëerden een aantal grote kansen, maar keer op keer was Jeroen Zoet een sta-in-de-weg. De doelman hield PSV op de been met prima saves op inzetten van Basacikoglu en Kramer. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd vond PSV de weg naar voren weer wat soepeler en daar werd het in de tachtigste minuut voor beloond. Pröpper werd in het doelgebied naar beneden getrokken door Elia, waarna Kuipers op advies van zijn grensrechter naar de stip wees. Jürgen Locadia bleef vervolgens koel: 3-1 en bezorgde PSV zijn 1200e zege in de Eredivisie.