PSV wint ook van PEC Zwolle: 3-1

PSV heeft met een 3-1 overwinning op PEC Zwolle een grote stap gezet richting het landskampioenschap. Joshua Brenet maakte in de tweede helft met een geweldig schot van afstand de winnende treffer, waarna Luuk de Jong het in blessuretijd besliste.

Snelle openingsgoal
PSV begon fel aan de wedstrijd en binnen het kwartier leidde dat tot grote kansen. Zo mikte Adam Maher net naast na een voorzet van Luuk de Jong en redde Zwolle-doelman Hahn op een harde kopbal van Jeffrey Bruma uit een corner. Even later was het raak via Georginio Wijnaldum. Een lage voorzet van Luciano Narsingh schoot hij hard in het doel. Daarna was het wachten op de tweede, want PSV kreeg kans op kans om de 2-0 te maken. Jetro Willems en De Jong schoten naast en de poging van Maher werd door Hahn gekeerd. Ook Narsingh kreeg nog een aardige mogelijkheid op de 2-0, maar zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Waar PSV dus veel kansen miste, leverde de eerste van PEC wel meteen een doelpunt op. Verdediger Van der Werff schoot raak uit een hoekschop. In de slotfase van de eerste helft drong PSV nog even aan, maar het bleef bij 1-1..

Georginio Wijnaldum zorgde voor de vroege openingsgoal tegen PEC Zwolle | © Pics United Georginio Wijnaldum zorgde voor de vroege openingsgoal tegen PEC Zwolle | © Pics United

Brenet scoort van grote afstand
Direct na rust kwam PSV goed weg toen Jeroen Zoet na een prima aanval van Zwolle een schot van Jesper Drost wist te keren. Vervolgens was het weer de beurt aan PSV, dat ook meteen gevaarlijk werd. Willems werd op links vrijgespeeld en hij leverde een prima voorzet af bij Narsingh, die Hahn op zijn weg vond. Uit de daaropvolgende corner kwam PSV op voorsprong. De bal belandde bij Brenet, die zijn man handig omspeelde en met een prachtig afstandsschot de 2-1 maakte. Een wereldgoal. Het was aan Zwolle-keeper Warner Hahn te danken dat PSV in het vervolg niet op 3-1 kwam. Bij grote mogelijkheden van Memphis redde hij keer op keer en ook een inzet van Luuk de Jong wist hij te stoppen. Waar Zwolle in de eerste helft de enige kans benutte, miste het in de tweede helft beide kansen. Tot zijn opluchting zag Zoet een gekruld schot van Lam op de lat uiteenspatten. Vlak voor tijd kreeg Memphis nog twee dotten van kansen op de 3-1, maar weer versperde Hahn hem de weg. Diep in blessuretijd werd de doelman dan toch voor de derde keer gepasseerd. De Jong besliste het duel met een mooi geplaatst schot: 3-1..

Een wereldgoal van Joshua Brenet gaf PSV een 2-1 voorsprong | © Pics United Een wereldgoal van Joshua Brenet gaf PSV een 2-1 voorsprong | © Pics United

Naderend kampioenschap
De overwinning van PSV op PEC betekent dat de ploeg van Phillip Cocu dertien punten voor staat op Ajax. Als de Amsterdammers zaterdag verliezen van Heracles Almelo, dan is PSV kampioen. Gebeurt dat niet, dan kan PSV het karwei volgende week in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen (zaterdag, 19.45 uur) zelf afmaken.