PSV wint ook van FC Sion: 1-2

PSV heeft ook het tweede oefenduel op het trainingskamp in de Alpen in winst omgezet. FC Sion, dat volgende week aan de Zwitserse competitie begint, werd dankzij treffers van Luuk de Jong en Florian Jozefzoon met 2-1 verslagen.

Opnieuw De Jong
Phillip Cocu gebruikte het vierde oefenduel opnieuw om enkele talenten aan het werk te zien. Zo stonden onder meer Laursen en Rigo aan de aftrap tegen de Zwitsers. Schwaab maakte op zijn beurt zijn officieuze debuut voor PSV. De Duitser zag hij De Jong in de 37e minuut de score opende. De aanvaller werd weggestoken door de dwingend spelende Maher, omspeelde vervolgens de doelman en rondde beheerst af: 0-1. Even daarvoor hadden Laursen en Maher PSV al bijna op voorsprong gezet, maar hun inzetten belandden respectievelijk op de lat en over.

Luuk de Jong was net als tegen Saint-Étienne trefzeker Luuk de Jong was net als tegen Saint-Étienne trefzeker

Jozefzoon
Met die voorsprong leek PSV de rust in te gaan. Kort voordat de scheidsrechter affloot kwam FC Sion echter langszij via Lecroix, die een hoekschop van dichtbij binnen tikte. In een tweede helft, waarin zoals gebruikelijk veel werd gewisseld, nam PSV al snel weer de leiding en twee invallers waren daar verantwoordelijk voor. Hendrix bediende Jozefzoon, die net als De Jong in de eerste helft de goalie van de Zwitsers omspeelde en de bal in het verlaten doel schoof: 1-2. Pröpper was daarna nog dicht bij een derde treffer van PSV, maar na een geweldige aanval over veel schijven vond de middenvelder ‘slechts’ de lat.