PSV wint ondanks vroege achterstand: 4-2

PSV heeft de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft omgezet in een overwinning. In het Philips Stadion won de ploeg na een vroege achterstand verdiend met 4-2 van FC Twente. Andrés Guardado was met drie assist de grote man. Jetro Willems maakte na maanden blessureleed in de tweede helft zijn rentree.

Mexicaanse dubbeslag
In een nagenoeg vol Philips Stadion kende PSV een valse start tegen de nummer zestien van de Eredivisie. Na een paar speldenprikjes van Twentse kant, was het Oosterwijk die de bezoekers, niet onverdiend, al in de 8e minuut op voorsprong knikte. Het leek of de ploeg van Cocu die wake-up call even nodig had, want vanaf dat moment nam PSV de wedstrijd stevig in handen. Met een Mexicaanse dubbelslag zorgden Moreno en Guardado dat PSV binnen twee minuten een achterstand in een voorsprong omboog. Moreno werd tweemaal bediend door Guardado en even zo vaak kopte de verdediger raak: 2-1. Gesterkt door de voorsprong bleef PSV zoeken naar gaten in de defensie van de Tukkers. Eenmaal leverde het nog een doelpunt op. Narsingh schatte een dieptebal van opnieuw Guardado op waarde in en rondde via doelman Marsman beheerst af: 3-1.

Héctor Moreno zorgde met twee kopbal doelpunten voor de ommekeer | © Pics United Héctor Moreno zorgde met twee kopbal doelpunten voor de ommekeer | © Pics United

Rentree Willems, bliksemgoal Jozefzoon
Na een mooi afscheid van Memphis in de rust, pakte PSV in de eerste minuten van de tweede helft de draad weer op. De ploeg vond de ruimte achter de Enschedese defensie veelvuldig, maar deed er te weinig mee. Zo had Narsingh zijn tweede treffer van de middag kunnen maken en had even later ook Locadia moeten scoren. Doordat de échte beslissing uitbleef mocht Twente hoop houden op meer en die hoop werd twintig minuten voor tijd alleen maar groter toen Ede de bezoekers uit het niets terug bracht tot 3-2. De tegentreffer bleef echter zonder directe gevolgen. Sterker nog, de ingevallen Jozefzoon – die op dat moment 54 seconden in het veld stond – besliste het duel door tien minuten voor tijd op aangeven van De Jong de 4-2 binnen te tikken. De buitenspeler kwam gelijktijdig met Willems het veld in, die op zijn beurt zijn rentree voor PSV maakte.

Luciano Narsingh was net als vorige week in De Kuip trefzeker voor PSV | © Pics United Luciano Narsingh was net als vorige week in De Kuip trefzeker voor PSV | © Pics United