PSV wint oefenduel van Club Brugge

In Qatar heeft PSV de oefenwedstrijd ter afsluiting van het trainingskamp tegen Club Brugge gewonnen. Het duel, dat werd afgewerkt in drie delen van dertig minuten eindigde in 2-1.

Geen grote kansen
De eerste dertig minuten bleven grote kansen uit. In een redelijk gelijk opgaande openingsfase kreeg Steven Bergwijn wel een kansje om de score te openen, maar kon hij de trekker niet overhalen. Na de eerste drinkpauze van tien minuten kreeg PSV, dat speelde in de opstelling die hoofdcoach Mark van Bommel ook in de Eredivisie vaak hanteerde, meer en meer grip op de wedstrijd. Toch bleven kansen uit.

PSV neemt afstand
Met Mohammed Ihattaren op de plaats van Gutí probeerde PSV die grip om te zetten in doelrijp gevaar. Dat lukte ondanks de inbreng van de officieus debuterende 16-jarige middenvelder niet. Sterker nog, kort voor de tweede drinkpauze kwam PSV goed weg toen een poging van de Belgen uiteenspatte op de lat. PSV profiteerde daar optimaal van. Want met elf nieuwelingen na die drinkpauze, kwam het in de 68e minuut op voorsprong. Joël Piroe rondde af op aangeven van Zakaria Aboukhlal. Gastón Pereiro verdubbelde die voorsprong korte tijd later uit een strafschop: 2-0. Hans Vanaken bracht in de 71 minuut de spanning alweer terug door voor de 2-1 te tekenen, maar zag dat Club Brugge daarna niet bij machte was ook voor de gelijkmaker te gaan.