PSV wint Lichtstadderby 2015: 4-0

PSV heeft een toch al feestelijke dag van extra glans voorzien met een 4-0 overwinning op stadsgenoot FC Eindhoven. Doelpunten van Luuk de Jong (2), Jürgen Locadia en een eigen doelpunt van Chiró N’Toko bezorgden PSV de winst in de Lichtstadderby.

Twee doelpunten Luuk de Jong
De bijna 30.000 aanwezige supporters in het Philips Stadion hoefden dinsdagavond amper drie minuten te wachten op het eerste PSV-doelpunt. Luciano Narsingh bediende Luuk de Jong perfect op maat, die met een krachtige kopstoot FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels voor de eerste keer passeerde (1-0). Het team van Phillip Cocu behield in het vervolg van de eerste helft het initiatief, maar moest via aanvaller Roald van Hout toch twee gevaarlijke kansen voor FC Eindhoven toelaten. De Jong, Narsingh en Pröpper misten aan de andere kant kansen op de 2-0. Het tweede doelpunt van PSV kwam er vlak voor rust alsnog. Luuk de Jong rondde een schitterende assist van Davy Pröpper fantastisch af (2-0). Chiró N’Toko voorkwam vrijwel direct erna dat Luuk de Jong zijn derde kon maken, maar schoot daarbij wel zelf de bal achter zijn eigen doelman (3-0).

Maxime Lestiennen tijdens zijn debuut in het Philips Stadion voor PSV | © Pics United Maxime Lestiennen tijdens zijn debuut in het Philips Stadion voor PSV | © Pics United

Rentree Santiago Arias
Na de rust wisselde Phillip Cocu bijna zijn complete elftal, alleen doelman Remko Pasveer bleef de volle 90 minuten staan. Voor het eerst sinds vier maanden was er ook weer speeltijd voor Santiago Arias, de verdediger miste het slot van de competitie wegens een voetblessure en de Colombiaan sloot vanwege deelname aan de Copa America pas deze week aan bij de selectie. Jürgen Locadia, de hele voorbereiding al op dreef, maakte in de 65e minuut het enige doelpunt van de tweede helft. Genoeg voor PSV om na afloop van de wedstrijd de Lichtstadtrofee in ontvangst te mogen nemen uit handen van algemeen directeur Toon Gerbrands en burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel.

Luuk de Jong was voor rust twee keer trefzeker | © Pics United Luuk de Jong was voor rust twee keer trefzeker | © Pics United

Doelpunten: (3) De Jong 1-0; (40) De Jong 2-0; (42, e.d.) N'Toko 3-0; (65) Locadia 4-0.

Opstelling PSV: Pasveer; Isimat (62, De Wijs), Bruma (62, Alberto) , Pröpper (62, Leemans), De Jong (46, Locadia), Maher (46, Vloet), Narsingh (62, Bergwijn), Poulsen (62, Ritzmaier), Lestienne (46, Pereiro), Brenet (62, Arias) en Hendrix (46, Schaars).
Niet gebruikte wissel: Zoet.