PSV wint laatste thuisduel en eindigt tweede in de Eredivisie

PSV wint laatste thuisduel en eindigt tweede in de Eredivisie
4 min
PSV1

PSV ontving voor de laatste keer dit seizoen een opponent in het Philips Stadion. N.E.C. was de tegenstander bij de afsluiting van het seizoen in eigen huis. Met 3-2 werd er gewonnen van de Nijmegenaren. PSV eindigt het seizoen op de tweede plaats in de Eredivisie. Zondag staat het laatste competitieduel nog op het programma.

Bastion
Voor de laatste keer dit seizoen werd er op het groene tapijt van het Philips Stadion afgetrapt. De ploeg wilde nog een keer het publiek laten springen voor het einde van de voetbaljaargang. Met het vuur in de voeten was het Philipp Max die het eerste schot voor zich nam na goed werk van Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo. Enkele minuten later kwam vleugelaanvaller Ritsu Doan in eenzelfde soort situatie. N.E.C-doelman Mattijs Branderhorst noteerde zijn eerste redding van de wedstrijd, maar hij zou er nog vaak aan te pas moeten komen. PSV vertoonde frivool aanvalsspel en jaagde op de bal wanneer deze in het bezit was van de Nijmegenaren. De ploeg speelde vrijuit en zocht ruimte in het N.E.C-bastion.

Kanonskogels
N.E.C toonde zich taai in de verdediging, maar Ritsu Doan wist er uiteindelijk als eerste doorheen te breken. Noni Madueke was niet bij te houden door de Nijmeegse verdediging en sneed er doorheen. Enkele meters verderop zag hij Doan ongedekt staan. De Japanner kreeg de bal perfect in de voeten aangespeeld. Met een geplaatst schot in de hoek passeerde hij Branderhorst en liet hij het stadion juichen. Erick Gutiérrez besloot het voorbeeld van Doan op te volgen. Ook de Mexicaan schoot van afstand en hij roste de bal genadeloos in de kruising: 2-0. Na deze kanonskogel zong de aanhang Guti nog maar eens extra toe.

Uitgespeeld
Met nog hoop in de benen snelde N.E.C. op Yvon Mvogo af, maar de doelman zat in de weg met katachtige reflexen. Een zeer indrukwekkende redding. Aan de andere kant van het veld zit PSV niet stil. Het was aan Zahavi om de 3-0 te maken, maar de Nijmeegse doelman stond in de weg. Met een fraaie pass zette Bruma, die na rust Madueke verving, Gakpo alleen voor de goal. Met een stiftje probeerde de geboren Eindhovenaar de doelman te passeren, maar de bal belandde op het net. Na zijn eerdere poging was het nu wel raak voor Zahavi. De spits zette zelf de aanval op en combineerde goed met Max, die een vlijmscherpe voorzet gaf. Zahavi twijfelde niet en schoot de bal in de verre hoek. Daarmee maakte de spits zijn 20e treffer van het seizoen over alle competities. 

Plicht gedaan
De Nijmegenaren lieten het hier niet bij zitten en maakten uit het niets een tegentreffer. PSV reageerde hier fel op en probeerde snel iets terug te doen. Zahavi en Gakpo kwamen dichtbij na een goede combinatie. Toch kwamend de bezoekers, via een penalty, zelfs weer helemaal terug in de wedstrijd. Toch was dat op het veld niet te merken. PSV was constant aan bal, creëerde kansen en durfde nog altijd met veel ruimte in de rug te spelen. Achterin kwam het juist helemaal niet meer in gevaar. Uiteindelijk hield PSV zich staande en rekende het drie punten bij in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Door het resultaat in Amsterdam eindigt de ploeg op de tweede plaats in de Eredivisie.