PSV wint in Utrecht en blijft koploper

PSV heeft zich in Utrecht gerevancheerd voor de bekernederlaag van afgelopen donderdag in het Philips Stadion. In Stadion Galgenwaard won de ploeg van trainer Phillip Cocu met 0-2 van FC Utrecht. Daardoor passeert PSV Ajax weer dat eerder op zondagmiddag met 2-1 van Feyenoord won.

Eerste treffer Van Ginkel
In vergelijking met afgelopen donderdag wijzigde Cocu zijn team op maar liefst vijf plaatsen. Zoet, Isimat, Pereiro, Jozefzoon en Arias kregen allen een basisplaats en dat ging ten koste van Pasveer, Brenet, Willems, Locadia en Narsingh. Met die vijf legde PSV een uitstekende eerste helft op de mat. Achterin kwam het nauwelijks in de problemen en voorin was het scherp, iets dat werd vertaald in een 0-2 ruststand. Na een mooie combinatie met De Jong en Van Ginkel opende Arias na een kwartier spelen de score. De Colombiaan bleef op aangeven van de aanvoerder koelbloedig voor het doel en schoof via Ruiter de 0-1 binnen. Zes minuten later prikte Van Ginkel zijn eerste en PSV’s tweede treffer van de middag al binnen. De middenvelder vond de bal plots voor zijn voeten en tekende na 21 minuten voor 0-2.

De PSV-supporters - veelal in carnavalskledij - in de Galgenwaard | © Pics United De PSV-supporters - veelal in carnavalskledij - in de Galgenwaard | © Pics United

Tevreden met twee treffers
PSV liet FC Utrecht, dat zich zeker voor rust geen raad wist met het concept dat Cocu bedacht, daarna in leven. Vaak was de eindpass net niet scherp genoeg of ontbrak het aan wat geluk in de counter. Na rust ging FC Utrecht wat opportunistischer spelen en was het ook gevaarlijker dan voor de thee. Zo knikte Boymans vanuit een hoekschop op de lat en moest Zoet redding brengen bij een afstandsschot van Barazite. PSV stelde daar niet veel tegenover. De ploeg toonde zich tevreden met de twee treffers van voor rust en trok zich terug op eigen helft. Pas in de slotfase kroop het nog wat uit de schulp, maar kansjes waren niet aan De Jong en Narsingh besteed.

Marco van Ginkel scoorde zijn eerste voor PSV, zijn eerste in de Eredivisie sinds 28 april 2013 | © Pics United Marco van Ginkel scoorde zijn eerste voor PSV, zijn eerste in de Eredivisie sinds 28 april 2013 | © Pics United