PSV wil zich met goed voetbal revancheren

Artikel
PSV wil zich met goed voetbal revancheren

Hoofdcoach Phillip Cocu wil dat PSV zich met initiatiefrijk voetbal revancheert voor het puntverlies tegen Ajax en FC Groningen. Daarbij hoopt Cocu ook op de steun van de fans in het Philips Stadion. “We hebben ze nodig en zoals wij ze kennen, zullen ze er ook staan voor ons.”

Reageren met een zege 
Dat vertelde Cocu vrijdagmiddag op De Herdgang tijdens het wekelijkse persmoment. De hoofdcoach erkende daar dat zijn ploeg een tikje heeft gehad na het dubbele puntverlies. “Dat doet veel”, aldus Cocu. “Verliezen kan een keer, zeker in een topwedstrijd, maar daarna moet je een reactie geven. Dat hebben we gedeeltelijk gedaan. In de eerste helft tegen FC Groningen was het voetballend veel beter dan tegen Ajax. Helaas bezweken we in de eindfase toen zij logischerwijs meer risico gingen nemen. De bal viel voor ons net verkeerd. Een aantal keer is dat andersom geweest. Het is heel belangrijk om zaterdag te reageren met een overwinning.”

ADO gevaarlijk
Dat moet PSV doen tegen ADO Den Haag, dat na de 3-2 zege op Roda JC Kerkrade in het linkerrijtje van de Eredivisie staat. “ADO presteert prima”, constateert ook Cocu. “Ze hebben een goede selectie met speler die wat ervaring en bagage hebben. Daarnaast zullen ze vertrouwen hebben gezien de recente prestaties. Het is daarnaast een ploeg die uitgaat van eigen kracht, dat verwacht ik zaterdag ook.”

Steun 
De steun van het Philips Stadion kan PSV helpen de drie punten in Eindhoven te houden, denkt Cocu. “Dat maakt indruk op tegenstanders en helpt tegelijkertijd het elftal. Zo kunnen wij met goed voetbal ons proberen te herstellen.”

Bekijk ook