PSV wil zich in goede uitgangspositie manoeuvreren: 'Het verschil is klein'

PSV wil zich in goede uitgangspositie manoeuvreren: 'Het verschil is klein'
4 min
PSV1

Hoofdcoach Roger Schmidt en aanvaller Noni Madueke blikten woensdagmiddag vooruit op de thuiswedstrijd tegen FC Kopenhagen. Beide verwachten in het Philips Stadion een zware kluif te hebben aan de Denen.

In vorm
FC Kopenhagen is in vorm. Dat maakte Schmidt direct duidelijk bij de eerste woorden die de hoofdcoach van PSV woensdagmiddag sprak. “Ik denk dat zij veel meer zijn dan enkel solide”, zei hij nadat geïnsinueerd werd dat de Denen gedisciplineerd en solide voetballen. “Aanvallend en verdedigend speelt de ploeg met een idee. Ze zijn koploper van de Deense competitie en hebben de laatste tien duels op rij gewonnen. Het verschil met ons zal niet groot zijn. Ik verwacht twee open wedstrijden.”

Mentaliteit
Schmidt wil donderdag een goede uitgangspositie creëren voor de return in Denemarken. “Dat hebben we nodig. Met het enthousiaste publiek achter zich kan FC Kopenhagen tot grote hoogte stijgen”, legde hij uit. Vertrouwen in een goed resultaat is er bij de Duitser zeker. “De afgelopen weken spelen we goed voetbal”, zei hij. “Dat is extra fijn omdat nu de belangrijkste periode van het seizoen is aangebroken. Als iedere speler op het veld zo met elkaar in verbinding staat als bijvoorbeeld afgelopen zondag tegen Heracles Almelo en voor elkaar door het vuur gaat, kunnen we dit seizoen erg succesvol afsluiten. Het feit dat we ook na lastige duels aan het langste eind trekken, tekent de mentaliteit van onze ploeg. Dat is echt niet altijd makkelijk.”

Spirit
Noni Madueke beaamde de woorden van zijn coach. “De spirit in het team is goed. Dat kan cruciaal zijn in deze beslissende fase van het seizoen”, zei de vleugelaanvaller die op de wedstrijddag zijn 20e verjaardag viert. “Ik hoop dat ik mezelf, het team en de supporters kan trakteren op een doelpunt. Ik baalde enorm dat ik afgelopen weekend niet scoorde. Ik had op z’n minst twee doelpunten moeten maken. Deze week heb ik op de training extra aandacht besteed aan het afronden. Als ik donderdag opnieuw in de situatie kom, moet het goed komen”, vertelde hij lachend.

Genieten
De Engelsman zit naar eigen zeggen weer lekker in zijn vel. “Ik geniet ervan om op het veld te staan. Ik vind het vreselijk dat ik dit jaar niet altijd heb kunnen spelen. Het enige dat ik m’n hele leven heb gedaan is voetballen. Het is frustrerend om dat niet te kunnen doen. Ik heb geleerd beter met mijn lichaam om te gaan, soms ook een wissel te accepteren en ik hoop dat ik de rest van dit seizoen fit blijf en kan genieten van mooie momenten met het team. Fysiek voel ik me top.”

Wissels
Over de wisselingen in het elftal wilde Schmidt ook kort nog iets kwijt. “We spelen vreselijk veel wedstrijden in korte tijd. Het is één van de voornaamste redenen dat ik per wedstrijd een afweging maak wie er speelt”, zei Schmidt die de spitspositie als voorbeeld nam. “Daarvoor hebben we vier opties. Per wedstrijd maken we een plan van aanpak. Op basis daarvan kies ik met mijn staf wie er start.” “Geen enkele competitie is voor ons belangrijker dan een andere”, viel Madueke zijn coach bij. “We willen overal maximaal presteren.”

Steun ons in het Philips Stadion
Steun jij PSV dondergavond in het Philips Stadion? Per Club Card kun je vier tickets voor het duel bestellen. Je bent er al bij vanaf 25 euro. Klik op onderstaande button om naar onze ticketpagina te gaan en selecteer je plaats.

Steun PSV