PSV wil nog twee keer volle bak gaan

Artikel
PSV wil nog twee keer volle bak gaan

Na de overwinning op Ajax heeft PSV twee weken de tijd gehad toe te werken naar de aankomende wedstrijd tegen FC Groningen. Volgens coach Phillip Cocu is de ploeg klaar voor het slot van de competitie, ook al is de kans op plaats twee niet heel groot. “Je ziet het ook op de training, er zit veel beleving en gretigheid in de groep. De spelers hebben zin in de wedstrijd.”

Volle buit
De komende twee wedstrijden wil PSV nog de volle buit pakken, ook al is de kans op de tweede plek klein. “We hebben de doelstelling niet gehaald dit seizoen, maar we willen er alles aan doen om het goed af te sluiten en zoveel mogelijk punten te halen. De komende twee weken willen we zes punten.”

Weerzien met Faber
Dat is tegen FC Groningen geen gegeven, weet Cocu, die uitkijkt naar het weerzien met zijn vriend en oud-collega Ernest Faber. “Het is altijd weer leuk op Ernest te treffen. Zij spelen voor de play-offs, dus we zullen niks cadeau krijgen. En Groningen is, zeker uit, een lastige tegenstander.”

Volgend seizoen
Cocu weigert tegelijkertijd in de laatste twee wedstrijden van het seizoen de focus op volgend jaar te leggen. “Natuurlijk zijn we ook bezig met volgend seizoen, maar dat vertalen we niet naar de wedstrijd, door bijvoorbeeld opeens andere spelers op te stellen. We willen het maximale er uithalen, ook al kunnen we geen kampioen meer worden.”

Ramselaar nog ziek
Cocu verwacht niet dat Bart Ramselaar deel zal uit maken van de wedstrijdselectie. De middenvelder is nog steeds ziek. Ook Siem de Jong is een twijfelgeval. Op de training van morgen wordt gekeken of hij het haalt. De rest van de selectie is fit.