PSV wil Friese kater wegspoelen

PSV wil Friese kater wegspoelen
2 min

Tegen sc Heerenveen wil PSV de zeven punten voorsprong op naaste belager Ajax op z'n minst behouden. PSV ging met 2-0 onderuit in de eerste ontmoeting met de Friezen dit seizoen. De koploper heeft dus nog wat goed te maken tegen de formatie van trainer Jurgen Streppel.

Sterke reeks
PSV won zijn laatste zeven eredivisiewedstrijden en kan zaterdag zijn 23e thuisoverwinning op rij boeken bij winst op SC Heerenveen. PSV kan voor de vierde keer in de clubhistorie 21 van zijn 24 eredivisiewedstrijden in één seizoen omzetten in overwinning en de laatste keer dat er op een zaterdagavond werd verloren was op 19 september 2015. Destijds verloor de ploeg met 2-1 van Heracles. Tot nu toe is de ploeg van Phillip Cocu al 45 wedstrijden ongeslagen op zaterdag.

Luuk de Jong
De Jong staat nu op 62 eredivisiegoals, dat zijn er evenveel als Ruud van Nistelrooy. De aanvalsleider gaat nu op jacht naar het record van Jurrie Koolhof (69 goals). De Jong was direct betrokken bij de laatste vijf van de zeven eredivisiedoelpunten van zijn ploeg. Hij scoorde in die wedstrijden drie maal en leverde twee assists af. Sinds zijn eerste eredivisiedoelpunt (5 november 2017) maakte De Jong twee keer zoveel doelpunten als elke andere speler uit de selectie van Phillip Cocu (acht goals). De spits maakte alleen tegen PEC Zwolle, AZ Alkmaar en ADO Den Haag (allemaal negen) meer eredivisiegoals tegen SC Heerenveen (8).

Tegengoals
SC Heerenveen wist in de laatste zestien duels in het Philips Stadion te scoren. Toch wonnen de Friezen maar één keer in de laatste zeventien duels. De laatste zege van SC Heerenveen in Eindhoven dateert op 27 februari 2009. PSV ontvangt SC Heerenveen voor de 26e keer in de clubhistorie in eigen huis. De gastheer won zestien keer, speelde vijfmaal gelijk en ging vier keer onderuit.