'PSV weer op de goede weg'

Artikel
'PSV weer op de goede weg'

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert de belangrijkste berichten die je niet wilt missen.

Lato wordt fit bij Jong PSV
Sinds de oefenwedstrijd met VfL Wolfsburg is Toni Lato niet meer in actie gekomen voor PSV. Maar nu is hij op de weg terug volgens het Eindhovens Dagblad. Zondag trainde Lato mee met Jong PSV en maandagavond kan hij zijn officiële debuut maken in de thuiswedstrijd van Jong PSV tegen FC Den Bosch. De linksback probeert zo snel mogelijk weer wedstrijdfit te worden.

Viergever blij met de terugkeer van Schwaab
‘Een echte prof, die we qua leeftijd en ervaring nodig hebben in de groep’. Zo Omschrijft Nick Viergever zijn teruggekeerde teamgenoot Daniel Schwaab in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Viergever is blij dat Schwaab zich weer bij het team heeft gevoegd. Vorig seizoen speelden de twee verdedigers vrijwel altijd samen als centraal duo achterin bij PSV. ‘Ik gun Daniel alles. Hij is niet alleen een goede speler, maar ook een goed persoon.’ Aldus Viergever. Schwaab is nu ook herenigd met oud-ploeggenoot Timo Baumgartl. De twee kennen elkaar van een gezamenlijke periode bij VfB Stuttgart.

'Trots op zijn teamgenoten'
“Er zat een hele goeie spirit in het team vandaag, we konden deze wedstrijd niet verliezen als we zo door zouden gaan” vertelt Nick Viergever na afloop van de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De verdediger is nog wel kritisch over het aantal doelpunten. “We hebben wel twintig keer op doel geschoten, dan moet je meer goals maken.”

Dumfries heeft vertrouwen in de groep
Na vier uitwedstrijden op rij is Denzel Dumfries blij weer thuis te hebben gespeeld tegen ADO Den Haag. Hij is het vertrouwen in zijn medespelers nooit verloren, maar de overwinning van afgelopen weekend werkt wel extra motiverend. “We hebben veel mogelijkheden gehad en veel kansen gecreëerd” stelt de rechtsback. Hij baalt nog wel een beetje van zijn eigen afgekeurde goal: “Dan scoor je de makkelijkste goal die er is en dan wordt ie afgekeurd, dat is jammer.”

PSV weer op de goede weg
VI-analist Martijn Krabbendam concludeert dat het beter gaat met PSV, maar dat er nog wel werk aan de winkel is. Creativiteit is wat PSV nog volgens hem mist. Ibrahim Afellay kan een beslissende factor worden volgens Krabbendam, maar hij is nog niet wedstrijdfit. Hij is ook erg gecharmeerd van Donyell Malen. ‘Malen is razendsnel en heeft heel veel dingen die een spits nodig heeft.’ Bondscoach Ronald Koeman zat ook op de tribune tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag, dus hij heeft de spits ook zien uitblinken.

Bekijk ook