PSV wacht verrassend VVV in Venlo

Artikel
PSV wacht verrassend VVV in Venlo

PSV hervat de competitie zondagmiddag met een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Waar PSV goed in vorm is kan dat ook gezegd worden van VVV. De promovendus verloor pas één keer en staat op een verrassende zevende plaats.

41 jaar zonder nederlaag
VVV is een tegenstander die PSV historisch gezien goed ligt. PSV heeft al 27 eredivisiewedstrijden op rij niet verloren van de Limburgers. De laatste nederlaag dateert van 12 september 1976. In De Koel won VVV toen met 2-0. Tegen geen enkele andere tegenstander wacht VVV al zo lang op een overwinning. Alleen tegen FC Utrecht en NAC Breda heeft PSV ooit een langere reeks neergezet.

Eerste goals Locadia
Het is ruim vijf jaar geleden dat dit eredivisieduel in Venlo op het programma stond. PSV won destijds met 6-0 door hattricks van Dries Mertens en Jürgen Locadia. Voor Locadia waren dat zijn eerste doelpunten in de Eredivisie. In de laatste zes eredivisieontmoetingen tussen beide ploegen wist VVV vijf keer niet te scoren. De enige wedstrijd waarin dat wel lukte was in 2011. VVV scoorde toen drie keer en hield een punt over aan dat duel.

Gunstige vooruitzichten
De vooruitzichten voor PSV lijken gunstig, aangezien de ploeg het de laatste jaren niet heel lastig heeft op bezoek bij gepromoveerde clubs. De laatste dertien uitwedstrijden leverden drie punten op. RKC Waalwijk was in 2012 de laatste promovendus die in eigen huis geen punten af hoefde te staan. Maar PSV moet waken voor onderschatting, want VVV-Venlo heeft de beste competitiestart van alle gepromoveerde clubs sinds datzelfde RKC Waalwijk in het seizoen 2011-2012.

Bekijk ook