PSV wacht pittige middag in Breda, denkt Cocu

Artikel
PSV wacht pittige middag in Breda, denkt Cocu

Hoofdcoach Phillip Cocu verwacht zondag een getergd NAC Breda in de eerste uitwedstrijd van het seizoen. “Zij gaan er voor 120 procent invliegen”, zei Cocu. “Daar moeten we het team op voorbereiden.”

Fel  
Cocu baseert zijn verwachtingen op het feit dat NAC Breda zijn eerste eredivisiewedstrijd in eigen huis speelt sinds twee jaar. “We kunnen ervan uitgaan dat het er zondag fel aan toe zal gaan. NAC is tot op het bot gemotiveerd, PSV tegen in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dat motiveert”, aldus Cocu. De hoofdcoach voegde daar aan toe dat hij ook vanaf de tribunes het nodige verbale vuurwerk verwacht. “Daar moeten we op voorbereid zijn”, vond hij. “En dat is ook mooi hè. Sommige spelers halen er juist extra motivatie uit.”

Progressie   
Vorige week oogstte PSV lof bij de supporters in het Philips Stadion, onder meer vanwege het aanvallende voetbal tegen AZ. Cocu genoot ook. “Maar”, zegt hij, “we moeten zondag gewoon weer leveren. We zijn goed gestart. De afgelopen week hebben we wat meer tijd gehad om op specifieke punten te trainen. Helaas zou ik eigenlijk willen zeggen, want we hadden graag Europees gespeeld. Maar we kunnen met linies nu wel tactisch op een wat ander niveau trainen. We zien verbeteringen in de onderlinge verstandhouding. Natuurlijk lukt het niet om dat in een week tijd te perfectioneren. Wel hebben we meer dagen gehad om aan de ontwikkeling van het team te werken.”

Bekijk ook