PSV wacht ‘heet avondje’ in Oostenrijk

PSV wacht ‘heet avondje’ in Oostenrijk
2 min
PSV1

PSV treft donderdag een tegenstander in vorm. Dat is in ieder geval wat Hoofdcoach Roger Schmidt en verdediger Phillipp Mwene benadrukten tijdens hun voorbeschouwing op het tweede groepsduel in de UEFA Europa League van dit seizoen.

Opgave
Schmidt kent Sturm Graz als tegenstander goed. De hoofdcoach van PSV was in zijn tijd bij Red Bull Salzburg meermaals tegenstander en treft in de selectie van nu twee spelers die hij zelf onder zijn hoede had. “Het is geen toeval dat Sturm Graz op dit moment tweede in de Oostenrijkse competitie staat. De club en dit team in het bijzonder heeft zich de afgelopen tijd uitstekend ontwikkeld”, aldus Schmidt. “De trainer heeft een duidelijke manier van spelen en kan dat uitstekend op zijn selectie overbrengen. Gesterkt met het fanatieke publiek hier in Graz staat ons een flinke opgave te wachten”, vervolgde hij.

Incident
PSV is na een ontzettend sterke start van het seizoen wat terug gevallen. Toch denkt Schmidt dat het verval niet te groot moet worden gemaakt en hij verwijst daarmee naar het spel dat PSV afgelopen weekend tegen Willem II op de mat legde. Die wedstrijd ging weliswaar verloren, maar biedt ook aanknopingspunten. “Afgelopen weekend hebben we een hoop kansen gecreëerd en natuurlijk is het niet goed dat we die niet in doelpunten hebben kunnen omzetten. Toch maak ik me daarover niet te druk. We hebben eerder in het seizoen al laten zien dat we een stuk efficiënter dan afgelopen jaar. Het moet beter dan zaterdag, maar ik verwacht ook dat dat zal gebeuren.”

Mwene verwacht mooi duel
Phillipp Mwene speelt als enige PSV’er een soort van thuiswedstrijd. De Oostenrijkse vleugelverdediger over zijn verwachtingen van de wedstrijd: “Oostenrijk heeft geen traditionele voetbalcultuur, maar ik verwacht morgen een goede sfeer. Sturm Graz staat bekend om hun trouwe en op een goede manier agressieve achterban. Ik verwacht een mooie wedstrijd, ook al omdat de ploeg een beetje op een zelfde manier wil spelen als PSV: vol agressie. Bovendien is Sturm Graz in vorm.”