PSV Vrouwen wint van Feyenoord

PSV Vrouwen wint van Feyenoord
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen heeft het belangrijke thuisduel van Feyenoord met 1-0 gewonnen dankzij een treffer van matchwinner Maruschka Waldus. Door de winst houdt PSV in eigen huis haar ongeslagen status en haakt het team aan bij de top drie.

Kansrijke eerste helft
Tegen Feyenoord startte PSV met de Braziliaanse Leticia Ferreira in de basis. Voor de lege tribunes op PSV Campus De Herdgang trok PSV het initiatief direct naar zich toe. De eerste mogelijkheid via Leticia belandde in de handen van keepster Weimar. Van Lunteren kreeg vervolgens de grootste kans van de eerste helft, nadat ze de bal in de kluts meekreeg en alleen voor de goal van Feyenoord opdook. Van Lunteren schoot de bal in kansrijke positie op de paal. Via Pattiwael die op snelheid door de verdediging van Feyenoord sneed, tikte Leticia net naast. Weimar redde daarna opnieuw haar ploeg op een schot van Van Lunteren. PSV creëerde de beste kansen maar kwam niet tot scoren. Ruststand 0-0.

Bevrijdende treffer Waldus

Feyenoord voerde bij de start van de tweede helft de druk direct op en bleef PSV de combinatie zoeken. Waar PSV in de eerste helft al gevaar stichtte via corners, volgde de bevrijdende treffer in de 64e minuut. Waldus schoot op aangeven van Van den Berg in de korte hoek hard binnen, 1-0. In een vloeiende aanval scheerde een schot van Kuijpers vervolgens langs. Tijdens de wedstrijd legde PSV het betere veldspel op de mat maar in de slotfase werd de ploeg beperkt tot verdedigen. Van Veenendaal hield haar ploeg op de been met twee cruciale reddingen. De invalbeurt van Shijona Martina van Jong PSV Vrouwen in de slotfase betekende haar debuut voor PSV. De thuisploeg hield stand en de drie punten in eigen huis werden over de streep getrokken, 1-0.

Ongeslagen eigen huis
PSV speelde met vertrouwen en houdt de ongeslagen status in eigen huis in stand. Er volgen nog twee duels in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen tot de winterstop.

Opstelling PSV Vrouwen
Van Veenendaal, Levels, van den Berg ©, Waldus, Rodriguez, Carreras (’74 Biesmans), Brugts (’60 Bross), van Lunteren (’88 Rask), Kuijpers, Pattiwael, Leticia (’88 Martina)  

PSV Vrouwen
psvvrouwen
Eredivisie Vrouwen
Vrouwen
vrouwen psv vrouwen