PSV Vrouwen wint van Ajax en verstevigt koppositie

PSV Vrouwen wint van Ajax en verstevigt koppositie
2 min

Op een drukbezocht Sportcomplex De Herdgang heeft PSV Vrouwen vrijdagavond een belangrijke zege geboekt. De koploper van de Eredivisie Vrouwen won van nummer twee Ajax en verstevigde daarmee de koppositie. Niet voor het eerst dit seizoen was topscorer Katja Snoeijs van onschatbare waarde: 1-0.

Glansrol Snoeijs
PSV Vrouwen opende met vuur. Met nog geen veertig seconden op de klok pegelde Maddy Williams de bal van een meter of twintig op doel. De bal keerde via de onderkant van de lat terug in het spel. Een attractieve eerste helft volgde, maar de eerste treffer liet nog enige tijd op zich wachten. Daar was uiteindelijk wat geluk voor nodig. Ajax-keepster Kop kon een bal van Bond Flasza niet klemmen, Katja Snoeijs was er als de kippen bij om de afvallende bal tegen de touwen te schieten: 1-0. Haar elfde treffer van het seizoen. Vlak voor rust vervulde Naomi Pattiwael nog een heldenrol door een bal van de lijn te halen met een uiterste inspanning. Een actie die symbool stond voor het energieke PSV.

Over de streep

Na rust kregen beide teams kansen om snel te scoren, maar het ontbrak bij zowel PSV Vrouwen als bij de tegenstander uit Amsterdam aan finesse. Bovendien werd uitblinker Maddy Williams teruggefloten vanwege buitenspel in een kansrijke één-op-éénsituatie. Ajax Vrouwen zette in het laatste halfuur alles op alles om tenminste de gelijkmaker te forceren, maar een sterke PSV-defensie en de in vorm verkerende keepster Sarasola voorkwamen dat. De Amsterdammers bleven gevaarlijk tot in de laatste minuut, terwijl ook PSV er in de counter een aantal keer gevaarlijk uitkwam. Als een sterk collectief trok de ploeg van trainer Sander Luiten de overwinning uiteindelijk over de streep. Met de zege vergrootte PSV de voorsprong op Ajax naar zes punten.

Opstelling PSV Vrouwen
Sarasola; Bond Flasza (Levels/81), Zeler, Nouwen, Erman; Williams (Van Dooren/76), Van de Wetering, Yüceil; Pattiwael (Coolen/74), Snoeijs, Kuijpers.