PSV Vrouwen wint topper

PSV Vrouwen wint topper
2 min
Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zondagmiddag de topper tegen FC Twente gewonnen. Op PSV Campus De Herdgang werd het 2-1 door doelpunten van Desiree van Lunteren en Anika Rodriguez.

Valse start
PSV Vrouwen wachtte – onder het toeziend oog van een ruim bezette tribune – een moeilijke taak tegen de voormalig landskampioen. Al na zes minuten moesten de Eindhovenaren een tegentreffer verwerken. Aanvoerster Mandy van den Berg wist een uitbraak van FC Twente te onderscheppen, maar raakte daarbij ook een Twente-speelster waardoor de bal op de stip kwam. Fenna Kalma schoot namens de uitploeg de bal binnen.

Nog een penalty
Na de tegentreffer nam PSV de regie volledig over. De dominantie leverde ruimte voor het doel op voor Anika Rodriguez, maar haar voorzet kwam terecht tegen de paal. De 1-1 kwam even later dan toch. Na een overtreding op Esmee Brugts belandde de bal deze keer aan de andere kant op de stip. Desiree van Lunteren bleef rustig en trok de stand weer op gelijke hoogte door ook vanaf elf meter te scoren.

Voorsprong
De snelle gelijkmaker gaf de vrouwen van PSV nog meer kracht. Na een halfuur spelen kwam de ploeg van Rick de Rooij na flink aanzetten op voorsprong. Na een voorzet van Amalie Thestrup kon Rodriguez vrijstaand binnenkoppen: 2-1.

Tweede helft
Na rust voerde FC Twente de druk verder op. Dit resulteerde in een aantal grote kansen voor de uitploeg. Keepster Sari van Veenendaal wist PSV goed op de been te houden door een aantal knappe reddingen. Hierdoor bleven de punten in Eindhoven.

Stand
Door de overwinning staat PSV na drie duels op zeven punten. Hierdoor wordt de tweede plek gedeeld met AFC Ajax, dat één wedstrijd meer heeft gespeeld. PEC Zwolle staat na vier wedstrijden op negen punten. Aanstaande vrijdag wacht het volgende duel tegen ADO Den Haag (19.30 uur).

Opstelling PSV Vrouwen:
Van Veenendaal; Rodriguez, Van den Berg ©, Waldus, Levels; Biesmans, Carreras (Coolen), Van Lunteren (Pattiwael); Brugts (Snellenberg), Thestrup, Kuijpers (Harrison)