PSV Vrouwen verliest topper van Ajax

PSV Vrouwen is er niet in geslaagd om de topper tegen Ajax te winnen. Op Sportpark De Toekomst incasseerde de ploeg van coach Sander Luiten de tweede nederlaag van het seizoen.

Achterstand
De wedstrijd begon gelijk opgaand. Zowel PSV als Ajax creëerden niet veel in het eerste kwartier. Na ruim tien minuten spelen waren de Amsterdammers voor het eerst gevaarlijk, maar Sarasola kon de inzet vanaf de linkerkant tegen houden. Ajax kwam beter in het spel en in de 22e minuut viel het tegendoelpunt alsnog. De bal kwam aan de rechterkant terecht bij Bakker. De aanvalster klopte Sarasola: 1-0. PSV probeerde zich daarna te herstellen en het was via Snoeijs dicht bij de gelijkmaker, haar schot belandde echter op de binnenkant van de paal. Nadat ook een aantal corners niet goed vielen, floot de scheidsrechter voor de rust.

Offensief niet beloond
PSV Vrouwen zette na rust meteen aan en was via Thorvaldsdóttir wederom heel dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Pattiwael raakte de IJslandse de lat. Op het moment dat coach Sander Luiten aanvallend wisselde viel de 2-0 aan de andere kant. Sarasola kon de inzet van Jansen net niet keren. PSV zocht de aansluitingtreffer in het restant van de wedstrijd, maar tot echte kansen leidde het niet.

Sarasola, Bond Flasza, Zeler (C), Nouwen, Kristjánsdóttir, Yüceil, Van de Wetering (75/Vanmechelen), Snoeijs, Pattiwael (62/Coolen), Kuijpers, Thorvaldsdóttir (62/Van Dooren).