PSV Vrouwen verliest bekerfinale

Voor het derde seizoen op rij is het PSV Vrouwen niet gelukt om de KNVB Bekerfinale te winnen. Ondanks dat de speelsters bij vlagen goeie fases kenden, was het niet voldoende om de prijs binnen te slepen. De wedstrijd eindigde in 3-1.

Sterke beginfase
PSV Vrouwen begon goed aan de wedstrijd en leek al vroeg op voorsprong te komen. Na drie minuten schoot Lucie Akkerman de bal hoog in het dak van het doel. De vele supporters gingen uit hun dak maar de vreugde was van korte duur. Scheidsrechter Van der Helm constateerde een overtreding en floot voor een vrije trap in het voordeel van Ajax. PSV zette veel druk en Ajax had moeite om tot een antwoord te komen. Toch was het Ajax dat in de 21e minuut op voorsprong kwam. Uit een corner verloste Van der Gragt zich van haar directe tegenstander en kopte de 1-0 binnen. Het spelbeeld kantelde volledig. Ajax nam het initiatief over en creëerden veel kansen. In de 36e minuut verraste Kaagman bijna keepster Christ met een poging van afstand, maar de poging eindigde op de lat. Toch was het diezelfde Kaagman die vijf minuten later oog in oog met Christ rustig bleef en de 2-0 op het scoreboord schoot.

Strijdvaardig PSV

Nebojsa Vuckovic en zijn team wist dat er iets moest gebeuren om het tij te keren in de tweede helft. Met de komst van Koopmans en Susanna kwam er energie en dynamiek in het elftal. Ook de supporters, die vandaag echt de spreekwoordelijke twaalfde man waren, kregen het gevoel dat er iets mogelijk was. Vooral Susanna zorgde met haar fysieke kracht voor problemen in de Amsterdamse achterhoede. In de 63e minuut beloonde zij zichzelf en het team voor het goede spel en maakte de 2-1. PSV rook bloed. Verdediger Nouwen werd ook voorin gepositioneerd en Ajax had moeite om onder de druk vandaan te spelen. In de 77e minuut leek de gelijkmaker in de lucht maar Coolen volleerde de bal in de handen van de goedspelende doelvrouw Lize Kop. In de 87e minuut counterde Ajax in de persoon van Linda Bakker naar het doel van Christ. Met een prachtige reflex voorkwam zij de 3-1. Enkele seconden daarna was het toch Ajax dat de wedstrijd besliste. Een voorzet van de rechterflank werd ongelukkig binnengegleden door verdediger Erman. Dit was tevens de eindstand.