PSV Vrouwen sluit jaar af met winst

Vrouwen

PSV Vrouwen heeft zondagmiddag gewonnen van ADO Den haag. Na een spannende slotfase werd het 2-1 op PSV Campus De Herdgang.

Op PSV Campus De Herdgang trad PSV Vrouwen aan voor het laatste duel van het jaar. De wedstrijd zou in eerste instantie plaatsvinden in het Philips Stadion, maar vanwege de coronamaatregelen kon er geen publiek aanwezig zijn.

Weinig kansen

In de eerste helft bleven de kansen aan beide kanten schaars. Pas na 24 minuten kwam de eerste grote kans voor PSV en die werd meteen benut. Naomi Pattiwael bereikte Van Lunteren, die daarmee haar zevende doelpunt van het seizoen maakte. Tot de rust bleef het 1-0.

Tweede helft

Ook in het begin van de tweede helft bleven de grote kansen uit. Een tweede gele kaart voor Melanie Bross zorgde na 74 minuten voor meer geloof bij de Hagenezen. PSV kwam meer onder druk te voetballen en Sari van Veenendaal moest een aantal keer ingrijpen. De voorsprong leek even uit handen te glippen nadat ADO een strafschop kreeg toegewezen vanwege een handsbal. Gwyneth Hendriks schoot echter hard tegen de paal aan.

Spannende slotfase
Even later kwam daar aan de kant van PSV Esmee Brugts, die wel wist te scoren. Brugts passeerde de doelvrouw van ADO en daarmee leek de wedstrijd beslist. In de negentigste minuut leidde een tweede handsbal wederom tot een strafschop. Hendriks benutte de kans deze keer wel en zorgde nog voor een spannende eindfase. Met tien speelster in het veld kreeg PSV het voor elkaar om de voorsprong te verdedigen.

Ongeslagen in eigen huis
Door de overwinning klimt PSV naar de derde plaats in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Tevens is de ploeg van Rick de Rooij dit seizoem nog ongeslagen in eigen huis. De eerste wedstrijd na de winterstop is op vrijdag 14 januari (PSV Vrouwen - Excelsior Vrouwen).