PSV Vrouwen pakt punt in topper

PSV Vrouwen heeft de topper tegen FC Twente gelijk gespeeld. Op sportpark ‘t Wilbert hield de ploeg de voorsprong niet vast in de tweede helft.

Weinig kansen, wel de voorsprong
In een slordige eerste helft creëerde PSV Vrouwen weinig kansen. Het was dan ook FC Twente dat voor het eerste gevaar zorgde, maar Sarasola stond in de weg. Nadat de Enschedeërs ook de eerste echet grote kans van de wedstrijd miste, waren Yüceil en Snoeijs de eerste speelsters die het doel van FC Twente onder vuur namen, maar zij troffen helaas geen doel. Dé redding van de eerste helft kwam op naam van Aniek Nouwen. De spits van FC Twente ging voorbij aan Sarasola, dacht de bal binnen te tikken, maar Nouwen kon deze van de lijn halen. De eerste helft leek in een 0-0 stand te eindigen, maar Kuijpers dacht daar anders over. Via een goed balletje van Snoeijs werkte de buitenspeelster de bal binnen: 0-1!

Meer mogelijkheden

De tweede helft was meer open en er waren kansen voor beide teams. Zowel PSV (Snoeijs) als FC Twente raakten de lat in de eerste tien minuten. Na deze kansen kregen de Enschedeërs meer de overhand en gingen zochten naar de gelijkmaker. Na enkele reddingen van Sarasola, viel de gelijkmaker alsnog een kwartier voor tijd. In het restant van de wedstrijd kreeg Kuijpers nog dé kans om PSV naar de overwinning te schieten, maar ze schoot de bal over.

Zo eindigt de topper tussen PSV en FC Twente in 1-1 en maakt de ploeg zich op voor het volgende competitieduel. Aanstaande vrijdag speelt het vrouwenteam thuis op De Herdgang tegen PEC Zwolle.

Sarasola, Levels, Zeler (C), Nouwen, Bond Flasza, Yüceil, Van de Wetering, Van Dooren (80/Vanmechelen), Kuijpers (89/Coolen), Snoeijs, Thorvaldsdóttir (57/Pattiwael).