PSV Vrouwen opent tweede seizoenshelft met zege

Artikel
PSV Vrouwen opent tweede seizoenshelft met zege

Het vrouwenteam is de hervatting van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gestart met een zege op Excelsior. Op PSV Campus De Herdgang zorgde Anika Rodriguez als matchwinner van de eerste drie punten van 2022.

Vooraf aan de aftrap werd stilgestaan bij het 200e duel van Nadia Coolen. Het clubicoon, dat sinds de oprichting in 2012 bij PSV Vrouwen speelt, ontving uit handen van manager Sandra Doreleijers een aandenken voor deze bijzondere mijlpaal.

PSV ging met Jong PSV’ers Koeleman en Verheijen in de basis, vol energie van start. De eerste kans via Kuijpers op van Lunteren werd in kansrijke positie naast geschoten. Excelsior loste vervolgens een waarschuwingsschot via Ellouzi dat op de kruising uiteen spatte. In balbezit was PSV de bovenliggende partij, maar de thuisploeg creëerde nauwelijks kansen tegen een compact Excelsior in de eerste helft. Een schot van Pattiwael eindigde in de handen van keepster Ridder. Een goede combinatie tussen de ingevallen Brugts en van Lunteren was het laatste wapenfeit voor rust. De ruststand was daarmee 0-0.

De tweede helft werd geopend met een grote kans voor Pattiwael, die vrij voor de keepster werd gezet door Brugts maar rakelings over schoot. PSV voerde de druk in de tweede helft op. De opgestoomde Rodriguez opende in de 63e minuut de score met een geplaatst schot in de linkerhoek, 1-0. Brugts was vervolgens het dichtste bij de 2-0, maar krulde haar schot over. Na een voorzet van Kuijpers op de lat, kwam PSV niet meer tot gevaarlijke kansen en werd er zakelijk verdedigd. PSV wint haar eerste duel met 1-0 van Excelsior en houdt een clean sheet. In de volgende speelronde wacht het uitduel tegen nummer twee FC Twente.

Opstelling: Van Veenendaal, Levels, Koeleman, Waldus, Rodriguez, Carreras (’46 Rask, ’88 Harrison), Verheijen (’73 Thestrup), van Lunteren ©, Kuijpers, Ferreira (’41 Brugts), Pattiwael (’88 Coolen)