PSV Vrouwen opent Eredivisie Cup overtuigend

De vrouwen van PSV hebben een sterke zege geboekt in de eerste wedstrijd van de Eredivisie Cup. Op bezoek bij Excelsior Vrouwen werd ruim gewonnen, 0-5.

In een stroeve eerste helft was PSV Vrouwen wel de betere op het veld, maar ondanks grote kansen wist Excelsior het doel schoon te houden. Het was wel Kayleigh van Dooren die voor het team van trainer Sander Luiten de score opende op aangeven van Amy Harrison.

Overtuigende tweede helft
Na de rust gooide de vrouwen de schroom van zich af en liep het uit naar een ruime zege. Naomi Pattiwael rondde twee keer goed af voor PSV's tweede en derde doelpunt. Ook Australisch international Kyah Simon maakte haar eerste officiƫle doelpunt door een bal die voor haar voeten viel uit een corner hoog in het net te schieten. Het slotstuk was voor de ingevallen Esmee Brugts die na een prachtige voorzet van Nadia Coolen de eindstand van 0-5 op het scorebord zette.

Dinsdag hervat PSV Vrouwen de competitie in eigen huis tegen VV Alkmaar. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.