PSV Vrouwen onderuit in Amsterdam

Vrouwen

PSV Vrouwen is er niet in geslaagd om concurrent Ajax te bedwingen. In Amsterdam werd de ploeg van Rick de Rooij met ruime cijfers verslagen: 5-1.

Bij winst kon PSV Vrouwen de eerste periodetitel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen winnen. De Eindhovenaren moesten het echter doen zonder geblesseerden Laura Strik en Amy Harrison.

Valse start
PSV kende ronduit een valse start in Amsterdam. Al na twee minuten kreeg de ploeg van De Rooij een tegentreffer te verwerken. Een vrije trap van Sherida Spitse belandde in de voeten van Marjolijn van den Bighelaar, die het openingsdoelpunt op haar neem kreeg. Na een klein half uur spelen werden de problemen voor PSV alleen maar groter. Nadine Nordam maakte de tweede treffer en even later werd het zelfs 3-0 via Chasity Grant. De beste kans voor PSV kwam vlak voor het rustsignaal, maar de lat zat in de weg voor Jeslynn Kuijpers.

Rode kaart
Na rust bleef het lastig om kansen te creëren. Na een uur spelen kwam PSV zelfs met tien man te staan na de tweede gele kaart van Anika Rodriguez. Hierna werd het nog lastiger om grip te krijgen op de wedstrijd en wist oud-PSV’er Romée Leuchter de pijn te vergroten. Na wat gemiste kansen wist de aanvaller in de 68e minuut wel te scoren: 4-0.

Eretreffer
Mandy van den Berg kon in de 72e minuut dan toch wat terugdoen. Uit een vrije trap vloog de bal knap langs de verdediging en keepster van Ajax. Dit bleek slechts een eretreffer te zijn. Het laatste woord was toch voor Ajax, waar Leuchter wederom het net vond.