PSV Vrouwen naar halve finale

Artikel
PSV Vrouwen naar halve finale

Door een uitoverwinning bij Ter Leede heeft PSV Vrouwen zich geplaatst voor de halve finale van het KNVB bekertoernooi. In Sassenheim won het vrouwenteam met 2-4 van de Topklasser. Bij rust stond het al 0-3.

Wereldgoal Mourmans
Vooraf sprak hoofdcoach Vuckovic al over de doelstelling van het team om zo ver mogelijk in het bekertoernooi te willen komen. Van onderschatting was dan ook geen sprake en PSV Vrouwen trad aan met de gebruikelijke basisopstelling. Daarbij was op het middenveld een plek ingeruimd voor Michelle Hendriks, die sinds eind oktober met een blessure buitenspel stond. Met haar in de basis startte PSV Vrouwen voortvarend aan de kwartfinale. Na een kwartier spelen opende Nadia Coolen de score voor PSV. Kort daarna maakte Kim Mourmans de mooiste treffer van de middag door een vrije trap van 25 meter via de onderkant van de lat binnen te werken: 0-2. Kort voor rust tilde Coolen de score naar 0-3.

Nadia Coolen scoorde zaterdag tweemaal | ©FOTOTB.NL Nadia Coolen scoorde zaterdag tweemaal | ©FOTOTB.NL

Zege niet in gevaar
Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV oogde misschien iets minder scherp, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Wel kwam Ter Leede op het scorebord te staan. Jill Wilmot maakte er na een dik uur spelen 1-3 van, waarna kersvers international Jeslynn Kuijpers de marge weer naar drie tilde: 1-4. Via Jara Feenstra kwam Ter Leede nog terug tot 2-4, maar PSV speelde de wedstrijd vervolgens volwassen uit. Het betekende naast plaatsing voor de halve finale ook de vijfde zege op rij voor PSV Vrouwen. De loting vindt zondag plaats na de laatste kwartfinale FC Twente - Ajax. Naast PSV plaatsten ook ADO Den Haag en Buitenveldert zich voor de halve finale.

Opstelling PSV Vrouwen
Christ, Sanders, Mourmans, Akkerman, Van Es (’52 Evers), Kuijpers, Hendriks (’58 Moorrees), Bouharat, Folkertsma, Van de Wetering (’70 Susanna), Coolen.

Bekijk ook