PSV Vrouwen naar bekerfinale

Ondanks een vroege voorsprong voor PSV Vrouwen bleef de halve finale lang spannend. Sc Heerenveen kwam in blessuretijd langszij tegen tien PSV’ers. PSV Vrouwen won daarna met een uitblinkende keepster Christ de penaltyserie met 4-2.

Vliegende start voor PSV
PSV Vrouwen schoot uit de startblokken waarbij Kuijpers tijdens de eerste aanval haar directe tegenstanders voorbij snelde. De voorzet op Coolen was op maat en werd bekwaam afgerond: 1-0. Daarna waren Kuijpers zelf en Lewerissa dicht bij een treffer. Na twintig minuten spelen leek het veldoverwicht te stoppen en kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd met een eerste serieuze kans voor Kets. Het bleef echter bij 1-0.

Domper in blessuretijd
Het spelbeeld herhaalde zich in de tweede helft waarbij PSV scherp uit de kleedkamers kwam. Grote kansen op lat en paal volgden voor Koopmans en Mourmans, die later geblesseerd het veld moest verlaten. Door het niet afmaken van de kansen bleef sc Heerenveen in de wedstrijd.

Nadat Moorrees aan de noodrem trok bij een doorgebroken speelster volgde direct rood. Met een kwartier op de klok voerde sc Heerenveen de aanvallende druk op tegen het tiental PSV’ers. Nadat Christ eerder redding bood op een zeker doelpunt, werd via Hoekstra in blessuretijd alsnog de gelijkmaker binnen geschoten: 1-1.

Uitblinker Christ in penaltyreeks
Na het eindsignaal werd direct overgegaan op penalty’s waarbij Koopmans de eerste penalty nam. Deze werd gestopt door keepster Venema. Doordat Christ de eerste penalty van sc Heerenveen ook stopte, bleef de stand gelijk. Via Lewerissa, van de Wetering, Nouwen en opnieuw een gestopte penalty door Christ, kwam PSV op voorsprong waarbij Akkerman de beslissende penalty binnenschoot. PSV Vrouwen won daardoor de penaltyserie met 4-2 en plaatste zich voor de bekerfinale op vrijdag 2 juni.

Opstelling: Christ, Sanders, Moorrees, Nouwen, Akkerman, Mourmans (’59 Raaijmakers), Folkertsma (’74 van Schijndel), Kuijpers, Koopmans, Coolen (’87 van de Wetering), Lewerissa.