PSV Vrouwen boekt ruime zege in debutantenbal

Het vrouwenteam heeft de laatste ronde van de Eredivisie Cup afgesloten met een 5-1 zege op PEC Zwolle. Liefst vier speelsters maakten hun debuut voor PSV Vrouwen, waaronder Lisan Alkemade voor het eerst op goal.

Snelle voorsprong
PSV startte met drie nieuwe namen in de basis. Alkemade nam als tweede keepster plaats onder de lat voor de ontmoeting met PEC Zwolle. Verdedigster Senna Koeleman van Jong PSV Vrouwen vormde het centrum met Aniek Nouwen, die voor het eerst de aanvoerdersband droeg. Janneke Verheijen maakte opnieuw minuten op het middenveld, na haar debuut tegen FC Twente. PSV startte voortvarend met een geplaatst schot van Kayleigh van Dooren in de 4e minuut, 1-0. Na 20 minuten was het wederom raak met een goed uitgespeelde aanval van Esmee Brugts en Maxime Snellenberg die scoorde, 2-0. Vlak voor rust deed PEC Zwolle wat terug via Marushka van Olst, 2-1.

Goals in slotfase
Na rust werd het spel van de thuisploeg wat slordiger. Er werden speldenprikjes uitgedeeld door Snellenberg en Brugts waarop keepster Pondes adequaat ingreep. Ondertussen maakte Nurija van Schoonhoven haar rentree na enkele maanden blessureleed en debuteerden Jong PSVā€™ers Dieke van Straten en Zera Hulswit in het rood-wit. In de slotfase zette PSV Vrouwen nog aan voor een doelpuntrijk slotakkoord. Eerst scoorde debutant Van Straten op aangeven van Naomi Pattiwael haar eerste goal, 3-1. Vervolgens schoot Pattiwael zelf hard raak in de linkerhoek, 4-1. Van Dooren tekende via een snelle doorbraak voor haar tweede treffer van de avond, 5-1. Dit was tevens de eindstand.