PSV voor het eerst in de geschiedenis tegenover Maccabi Tel Aviv

PSV voor het eerst in de geschiedenis tegenover Maccabi Tel Aviv
3 min
PSV1

PSV speelt de tussenronde voor de UEFA Conference League tegen Maccabi Tel Aviv FC. De Israëlische club uit de stad Tel Aviv eindigde als tweede in de groepsfase van de Conference League en staat op de vijfde plek in de Ligat Ha’Al, de Israëlische competitie. We maken kennis.

Resultaten
De club staat momenteel op de vijfde plek in de competitie. Statistisch gezien is dit voor hen redelijk laag. Vorig seizoen eindigde de club namelijk tweede in de Ligat Ha’Al. In het seizoen 2019-2020 werd de ploeg kampioen. Maccabi Tel Aviv werd tot nu toe 24 keer landskampioen en is daarmee recordhouder van Israël. Verder wonnen ze 24 keer de beker, 7 keer de Israëlische Supercup en 2 keer het Aziatische toernooi voor landskampioenen.

Conference league
Maccabi eindigde tweede in Poule A van de Conference League. Het team moest het opnemen tegen LASK Linz, HJK Helsinki en FA Alasjkert. De ploeg verzamelde elf punten, vijf minder dan de nummer 1: LASK Linz. Wel scoorden ze de meeste doelpunten: veertien in totaal.

Bloomfield Stadium
De club speelt in het Bloomfield Stadium. Dit stadion staat in de stad Tel Aviv en heeft plaats voor 29.150 bezoekers. Naast Maccabi Tel Aviv spelen nog drie andere voetbalclubs in het stadion: Hapoel Tel Aviv FC, Bnei Yehuda Tel Aviv en het Israëlisch voetbalelftal.

Coach
De voormalige coach van het team is de Nederlandse voetballer Patrick van Leeuwen. Van Leeuwen speelde als middenvelder voor Sparta Rotterdam en Helmond Sport. Vanwege een blessure stopte Van Leeuwen met voetballen en starten hij zijn carrière bij de jeugdopleiding van Feyenoord. In 2016 kwam hij bij Maccabi Tel Aviv terecht, eerst als hoofd jeugdopleiding, toen als interim-trainer en sinds het begin van seizoen 2021 als hoofdtrainer. Hoewel zijn team het in de Conference League goed deed, bleven de prestaties in de Israëlische competitie achter. Op 26 oktober 2021 werd hij ontslagen.

Nederlandse Speler
Bij de ploeg speelt ook een Nederlander: Brandley Mack-Olien Kuwas. De aanvaller speelde voorheen bij meerdere Nederlandse clubs zoals AZ, Excelsior en Heracles Almelo. In 2021 vertrok hij naar Israël

Eerdere ontmoetingen
Dit is de eerste keer dat PSV tegenover Maccabi Tel Aviv staat. Wel stond de ploeg in het verleden tegenover twee andere Israëlische clubs. Zo stond PSV in seizoen 2009-2010 tegenover Bnei Jehouda Tel Aviv in de Europa League. Twee jaar later speelde PSV in dezelfde competitie tegen Hapoel Tel Aviv.