PSV voegt eSports-gamer toe aan selectie

Artikel
PSV voegt eSports-gamer toe aan selectie

PSV voegt als eerste Nederlandse club een eSports-speler toe aan de selectie. Hij of zij gaat de club vertegenwoordigen op nationale en internationale eSports-toernooien. eSports is de overkoepelende term voor het competitief spelen van computerspellen, zoals FIFA.

Belangrijk
Guus Pennings, manager marketing en media van PSV, legt uit waarom PSV zich op deze tak van sport richt. “Wij vinden het belangrijk om ons te verdiepen in dat wat onze fans bezighoudt. De wereld van eSports blijft enorm groeien. Door deze populariteit beginnen de werelden van sport en eSports elkaar te kruisen. Bovendien zijn veel jonge PSV-fans dagelijks actief in eSports en worden eSports toernooien online enorm goed bekeken. Dat is de reden dat PSV op dit podium beter vertegenwoordigd wil zijn. Bovendien zorgt het voor unieke content voor de digitale kanalen waarmee we onze fans bedienen.” De eSports-gamer die PSV contracteert kan onder andere gebruik maken van de faciliteiten van de club en zal op kosten van PSV het rood-wit gaan verdedigen bij grote eSports-evenementen. “En natuurlijk komt hij of zij vanaf volgend seizoen ook op de jaarlijkse elftalfoto”, aldus Pennings

Selectieprocedure
Om de juiste persoon te contracteren, organiseert PSV dit najaar samen met Dutch Game Masters een groot FIFA17-toernooi in het Philips Stadion. Gamers vanaf 16 jaar kunnen zich gratis aanmelden voor dit evenement. Tijdens het FIFA17-toernooi kunnen deelnemers zich kwalificeren voor een uitgebreide selectieprocedure waarin uiteindelijk de meest geschikte kandidaat gekozen wordt. Het exacte mechanisme en de datum van het evenement worden de komende weken gecommuniceerd via de PSV-kanalen.

Bekijk ook