PSV vervolgt Europese tour in Conference League

3 min
PSV1

PSV is er niet in geslaagd om te overwinteren in de Europa League. Na een 3-0 verliespartij tegen Real Sociedad eindigt de ploeg als derde in de groepsfase. PSV gaat verder in de UEFA Conference League.

Spanning
Het Estadio Anoeta was het decor voor de laatste wedstrijd van de Europa League-groepsfase. In de openingsfase was de controle in rood-witte handen. Goede bewegingen van Ritsu Doan zorgde regelmatig voor dreiging. Real Sociedad speelde vooral op de omschakeling, wat voor gevaar zorgde. Spits Isak kwam één-op-één met Joël Drommel, maar de keeper had een uitstekende reflex in huis en stopte het gevaar. Aan de andere kant was het Phillipp Mwene die een goed schot loste. Hij krulde de bal naar de verre hoek, maar doelman Remiro blokkeerde de inzet. De openingsfase bracht geen goals, maar veel spannende momenten.

Pech
Beide ploegen waren gehaaid. Mario Götze kwam nog bijna tot een gevaarlijk schot, maar de pass van Bruma was net te hard. Het leek een kwestie van tijd voor er een doelpunt zou vallen. Na een slimme actie van Doan kon PSV aanleggen voor een hoekschop. Daaruit kopte Olivier Boscagli hard op doel, maar de bal werd van de lijn gehaald. Bijna leek Bruma de ban te breken met een hard schot van afstand, maar deze knalde tegen de lat. Aan de andere zijde van het veld probeerde Real Sociedad nog gevaar te stichten met een kopbal, maar wederom stond Drommel klaar om de inzet te pakken. Op slag van rust kwam er pech voor PSV. Mwene gooide zijn lichaam voor een schot van de Basken, maar deze ketste tegen zijn arm. Real Sociedad mocht aanleggen voor een strafschop en profiteerde hiervan.

Moeilijke klus
Het was alles of niets in de tweede helft. Een doelpunt was nodig om verder te gaan in de Europa League. De aanvallende momenten waren dan ook voor PSV, maar Real Sociedad bouwde een muur voor het doel. De klus werd nog moeilijker. Na een overname van de bal konden de Spanjaarden vrijuit schieten, dit leverde de 2-0 op. Met nog een ruim half uur te spelen moest PSV twee doelpunten maken. Ook was er pech voor Noni Madueke. De Engelsman viel vlak voor de tweede goal in, maar moest snel geblesseerd afhaken.

Einde
In de slotfase ging het van kwaad tot erger. Ibrahim Sangaré incasseerde zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Tien man, vijftien minuten op de klok en twee goals om te maken. Toch bleef de aanval in volle gang. Zo probeerde Götze met vlotte bewegingen door de defensie heen te snijden. Ook een voorzet op invaller Jordan Teze zorgde voor dreiging. Een comeback zat er echter niet meer in. Vooral niet toen Real Sociedad de derde in de touwen schoot. Door de nederlaag houdt het avontuur van PSV in de Europa League op. De ploeg gaat verder in de Conference League.