PSV verspeelt punten in Den Haag

PSV heeft zichzelf op bezoek bij ADO Den Haag veel tekort gedaan. De ploeg kreeg in blessuretijd de 2-2 om de oren, maar had het op basis van het spelbeeld nooit zover hoeven laten komen.

Veel druk
In een bitterkoud Cars Jeans Stadion was de openingsfase duidelijk voor PSV. De ploeg van Roger Schmidt ontwikkelde veel druk en zette ADO Den Haag daarmee vast op eigen helft. In het eerste kwartier leverde dat een leep schot van Ryan Thomas (nipt naast) en een goede kans voor Donyell Malen (ook naast) op, maar geen treffer.

Kans op kans
Dat de thuisploeg na een half uur op voorsprong kwam via Adekanye was een klein wonder. PSV creëerde letterlijk kans op kans – ook na de tegengoal –  en kreeg bovendien een strafschop te nemen. Die bleek niet besteed aan Philipp Max, aangezien de Duitser de bal hard over schoot. De eerste en enige mogelijkheid die ADO bij elkaar voetbalde was wel raak. De voormalig jeugdspeler van PSV en huurling van Lazio Roma was koelbloedig toen hij voor Yvon Mvogo opdook: 1-0.

Assist basisdebutant
Om een misstap te voorkomen moest PSV na rust op jacht naar de gelijkmaker en meer. De uitstekend keepende Fraisl, die voor rust nauwelijks leek te passeren, moest al snel de 1-1 toestaan. Op aangeven van basisdebutant Yorbe Vertessen prikte Malen in de korte hoek raak. Max en Vertessen hadden PSV nog binnen het uur op voorsprong kunnen zetten, maar mistten grote mogelijkheden.

Malen opnieuw
Na 65 minuten maakte ook invaller Mohamed Ihatteren kennis met de keeperskwaliteiten van Fraisl. De 19-jarige middenvelder zag zijn harde schot door de Oostenrijker gekeerd worden. Een kwartier voor tijd zat het eindelijk eens mee: verdediger Amofa legde een voorzet van Ihattaren panklaar neer voor Malen, die het buitenkansje verzilverde: 2-1. Daarna vond de doelpuntenmaker en uitblinker aan PSV-zijde nog tweemaal de lat. Het gevolg was dat ADO nog aanspraak kon maken op een punt en daar slaagde het in de 93e minuut in: 2-2.