PSV verslaat ook FC Porto ruim: 3-0

PSV leidt na dag één de strijd om de FOX Sports Cup. De ploeg van trainer Phillip Cocu won door doelpunten van Davy Pröpper, Adam Maher en een eigen goal van Felipe met overtuigende cijfers van FC Porto: 3-0. Eerder op de dag was West Bromwich Albion, PSV’s tegenstander op zaterdag, met 2-1 te sterk voor Vitesse.

Pröpper scoort in Arnhem
In de openingsfase van de wedstrijd bleek FC Porto van een wat ander kaliber dan Sporting Portugal, de Portugese ploeg die PSV afgelopen maandag nog met 5-0 versloeg. De ploeg van voormalig FC Twente-speler Corona oogde fel, probeerde PSV op eigen helft vast te zetten en dwong Zoet in de 12e minuut tot de eerste redding van de wedstrijd. Gaandeweg de eerste helft kreeg PSV meer vat op het spel van de Portugezen en dat leverde in de 23e minuut de openingstreffer op. Een fijne dribbel van Pereiro werd begrepen door Pröpper, die de voor hem bekende zestien in Arnhem in snelde en PSV na een voorzet van de Uruguayaan met een gedekt schot op voorsprong schoot: 1-0.

Wonderschone 3-0
Een dikke tien minuten voor rust verdubbelde Porto-verdediger Felipe die score. De verdediger werkte een fijn aangesneden vrije trap vanaf de linkerflank wat ongelukkig maar niet minder mooi in de kruising van zijn eigen doel en tekende zo onbedoeld voor de 2-0 ruststand. De mooiste treffer van de avond bewaarde de ploeg van Cocu voor de tweede helft. Schitterend voorbereidend werk van Willems (hakje), Pereiro (dribbel) en De Jong (opnieuw een hakje) werd met de binnenkant van de schoen bekwaam afgerond door Maher, die PSV zo een kwartier voor tijd op 3-0 zette en de ploeg bovendien de leidende positie in de FOX Sports Cup bezorgde. Naast de drie punten van de zege krijgt PSV namelijk ook een punt per gescoord doelpunt, wat betekent dat PSV nu 6 punten heeft. WBA volgt met 5, Vitesse heeft er 1, FC Porto 0. Beto da Silva maakte vijf minuten voor tijd zijn officieuze debuut voor PSV.