PSV verslaat Olympique Lyonnais: 0-2

PSV heeft de tweede wedstrijd op het trainingskamp in Frankrijk winnend afgesloten. In de tweede helft zorgde Jürgen Locadia er met twee doelpunten voor dat Olympique Lyonnais met 0-2 werd verslagen.

Pereiro aandachtig toeschouwer
Onder toeziend oog van de nieuwe aanwinst Gastón Pereiro, die woensdagavond samen met technisch manager Marcel Brands in Aix-les-Bains arriveerde, bleven PSV en Olympique Lyonnais de eerste 45 minuten zonder grote mogelijkheden. Ulrik Jenssen was halverwege de eerste helft onbedoeld nog het dichtste bij een doelpunt. De Noorse verdediger van Olympique Lyonnais schoot de bal onder druk van Steven Bergwijn bijna achter zijn eigen doelman. Remko Pasveer was aan de andere kant attent bij een poging van Claudio Beauvue, die op aangeven van de ervaren middenvelder Steed Malbranque gevaarlijk voor de PSV-doelman verscheen.

Twee doelpunten Locadia
Tegen een fraai decor van Alpentoppen nam PSV in de tweede helft het initiatief. Nadat Rai Vloet door doelman Mathieu Gorgelin tegen de grond werd gewerkt, mocht Jürgen Locadia vanaf elfmeter aanleggen voor de 0-1. De spits zorgde in de slotfase ook voor de beslissing door na een goede steekpass van Ramon Pascal Lundqvist de 0-2 binnen te schieten. De overwinning op Olympique Lyonnais is niet genoeg voor de winst van de Valais Cup, die ging zaterdag verrassend naar de Zwitserse bekerwinnaar FC Sion dat eerder won van Olympique Lyon en Shakhtar Donetsk, de vijfde deelnemer van het oefentoernooi. Aanstaande vrijdag sluit PSV het trainingskamp af tegen AS Monaco.