PSV verslaat Cambuur ruim, maar blijft tweede

3 min

PSV is er niet in geslaagd het gat in doelsaldo met Ajax te verkleinen. Ondanks een 6-2 overwinning op SC Cambuur blijft PSV op de laatste speelronde van het seizoen afhankelijk van het resultaat van Ajax. De concurrent in de titelstrijd won met 4-0 van FC Twente, wat betekent dat PSV volgende week in Zwolle een achterstand van zes doelpunten moet goed zien te maken of moet hopen op puntenverlies van Ajax tegen De Graafschap.

Furieus begin
In de jacht op zoveel mogelijk treffers begon PSV furieus tegen de Friezen, die eerder dit seizoen al met 6-0 verloren van PSV. In de eerste tien minuten van de wedstrijd kreeg de ploeg al zeker vier grote kansen. De beste waren voor Pereiro en Bruma. De Uruguayaan vond in de levendige openingsfase een uitgestoken hand van Nienhuis, Bruma zag op zijn beurt een inzet van de doellijn worden gehaald. Toch werd de aanvalslust van PSV al vroeg beloond. In de 15e minuut was Van Ginkel het eindstation van een prachtige PSV-aanval en kon hij simpel de 1-0 op het bord zetten. Waar iedereen in het stadion rekening hield met een nieuwe stormloop stond het amper drie minuten later alweer gelijk, via Mac-Intosch.

Doelpuntenrijke eerste helft
Zo op het halfuur nam De Jong PSV andermaal bij de hand. Hij profiteerde van een lange inworp van Willems en knikte zijn ploeg met boogje weer op voorsprong: 2-1. Toen Pereiro er in de 38e minuut vervolgens 3-1 van maakte, klonk de roep op een stormloop en monsterscore van het Philips Stadion opnieuw. Maar net als na de openingstreffer ging deze snel liggen toen Byrne de ruststand op 3-2 bepaalde.

Jagen
Ondanks die tegentreffer bleef de ploeg van Cocu jagen op doelpunten. Op aangeven van Maher kreeg De Jong een beste kans om in de beginfase van de tweede helft PSV’s vierde van de middag te maken, maar zoals wel vaker deze middag lag Nienhuis in de weg. De doelman hield echter niet alles tegen. Sterker nog, kort voor de 4-2 trapte hij de zomaar in de voeten van Maher die dankbaar profiteerde. In de 70e minuut zette Willems PSV vervolgens met een knappe vrije trap op 5-2, maar een nieuw offensief bleef, zeker toen de tussenstand uit Amsterdam doorsijpelde, uit. Van Ginkel zette in de slotminuut nog wel de 6-2 op het bord door net als Willems een vrije trap achter Nienhuis te schieten.