PSV verslaat Brøndby en pakt Kjeld Rasmussen Cup IV

Artikel
PSV verslaat Brøndby en pakt Kjeld Rasmussen Cup IV

PSV heeft in het Brøndby Stadion in Kopenhagen beslag gelegd op de Kjeld Rasmussen Cup IV. Het was een prijs verbonden aan de oefenwedstrijd tussen PSV en Brøndby IF. De ploeg van Fred Rutten won de wedstrijd met 2-1, door doelpunten van Balázs Dzsudzsák en Danko Lazovic. Farnerud scoorde voor de Denen.

PSV heeft in het Brøndby Stadion in Kopenhagen beslag gelegd op de Kjeld Rasmussen Cup IV. Het was een prijs verbonden aan de vriendschappelijke wedstrijd tussen PSV en Brøndby IF. De ploeg van Fred Rutten won het oefenduel met 2-1, door doelpunten van Balázs Dzsudzsák en Danko Lazovic. Farnerud scoorde voor de Denen.

In het uitvak zaten een tiental supporters van PSV. In het uitvak zaten een tiental supporters van PSV.

Sterke eerste helft

PSV begon sterk aan het duel in Kopenhagen. Amrabat zag al na vier minuten spelen zijn schot tot hoekschop verwerkt worden. De daaropvolgende corner van Dzsudzsák werd door Maza hard ingekopt, maar de Deense doelman Andersen kon hem met moeite uit het doel houden. Een paar minuten later werd Afellay op maat bediend door Koevermans, maar de middenvelder zag zijn inzet gekeerd. Na een kwartier spelen gingen de handen van het thuispubliek op elkaar voor diezelfde Afellay, die met een trucje zijn tegenstander op het verkeerde been zette. Het openingsdoelpunt viel na twintig minuten spelen. De Deense doelman ging daarbij niet vrijuit. Andersen liet een afstandschot van Dzsudzsak door zijn handen glippen: 0-1. PSV bleef goed druk zetten en de thuisploeg kwam er maar sporadisch aan te pas. Wel doken ze enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Isaksson. Een kopbal van Bischoff uit een corner werd knap door de Zweed uit het doel gehaald. In de laatste tien minuten voor de rust drong PSV, na een wat rustigere periode, weer stevig aan. Dat leidde tot een schot van afstand van Afellay, dat net naast het doel ging en een kans voor Koevermans. De spits kwam alleen voor doelman Andersen te staan, maar faalde in de afwerking. Het laatste wapenfeit voordat men de kleedkamer weer opzocht kwam van de voet van Amrabat, maar de inzet van de rechtsbuiten mistte ook doel.

Ibrahim Afellay kreeg na rust de aanvoerdersband om. Ibrahim Afellay kreeg na rust de aanvoerdersband om.

Rentree Toivonen

Twee wissels aan de kant van PSV in de tweede helft, waar Simons en Maza het veld hadden verlaten voor Edison Méndez en Jan Kromkamp. De aanvoerders band ging om de arm van Afellay. Na een klein duwtje van Marcellis wees scheidsrechter Anders Hermansen naar de strafschopstip, een zware beslissing van de Deen een klein kwartier na rust. Farnerud stuurde Isaksson de verkeerde kant op en de 1-1 stond op het scorebord. Rutten bracht kort daarna met Lazovic, Pieters en Bakkal drie nieuwe spelers in het veld. Dat resulteerde niet veel later in een nieuwe voorsprong voor PSV. Het eerste balcontact van Lazovic betekende de 1-2. De Serviër zette zijn schoen tegen een schot van Kromkamp en zag de bal misschien wel tot eigen verbazing binnengaan. In de 73e minuut maakte Toivonen zijn rentree. De Zweed kwam aan het begin van deze week licht geblesseerd terug van het jeugd-EK, maar lijkt van de kwetsuur geen last meer te hebben. Ook Jonathan, Nijland en Wuytens kregen nog enkele minuten tegen Brøndby, maar op dat moment was het duel al naar een bedenkelijk niveau gezakt. Na de wedstrijd nam Timmy Simons de bokaal in ontvangst. De PSV-selectie gaat vanavond nog via Düsseldorf terug naar Eindhoven.

<u>Wedstrijdstatistieken:</u>

<u>Stadion:</u> Brøndby Stadion, Kopenhagen
<u>Doelpunten:</u> (20) Dzsudzsak 0-1; (59, pen.) Farnerud 1-1; (63) Lazovic 1-2.
<u>Geel:</u> Krohn-Dehli, Agger (Brondby).
<u>Opstelling PSV:</u>
Isaksson, Salcido (88 Wuytens), Maza (46, Kromkamp), Simons (46, Méndez), Koevermans (73, Toivonen), Amrabat (62, Lazovic), Engelaar (76, Jonathan), Afellay (62, Bakkal), Dzsudzsak (81, Nijland), Ooijer (62, Pieters) en Marcellis.
Niet gebruikte wissels: Cássio Ramos, Zonneveld en Zhou.

Bekijk ook