PSV verrast kinderen in ziekenhuizen ook tijdens pandemie

Artikel
PSV verrast kinderen in ziekenhuizen ook tijdens pandemie

PSV heeft maandagmiddag tientallen kinderen verrast, die vanwege ziekte in het ziekenhuis opgenomen zijn. Tijdens een aangepaste vorm van het jaarlijkse ziekenhuisbezoek ontvingen ze van verschillende spelers en speelsters een opsteker en cadeau.

Traditie
Het jaarlijkse ziekenhuisbezoek is een traditie van de club sinds 2004 en wordt georganiseerd door PSV Foundation. Bewust in december en geïnitieerd door voormalig speler en trainer Phillip Cocu, omdat de kinderen juist tijdens de feestdagen een hart onder de riem kunnen gebruiken. In het jaar van de Coronapandemie is dat misschien nog wel extra het geval. Daarom besloot PSV om de ziekenhuisbezoeken door te laten gaan, zij het in aangepaste vorm.

Persoonlijk bericht
Door alle maatregelen is het voor de selecties van PSV dit jaar niet mogelijk om fysiek een bezoek te brengen aan de kinderen. Daarom ontvingen zij allemaal een cadeau dat persoonlijk door spelers en speelsters van PSV is ingepakt. Mascotte Phoxy reisde daarvoor af naar enkele ziekenhuizen en overhandigde de cadeaus aan het verplegend personeel. Zij zorgden ervoor dat de kinderen het cadeau ontvingen. Daarnaast werden de zieken verrast met een persoonlijke videoboodschap en een symbolische, digitale knuffel.