PSV verloor niet van Willem II sinds 2004

Artikel
PSV verloor niet van Willem II sinds 2004

De laatste keer dat PSV puntloos vertrok uit Tilburg is al een voetbalcarrière geleden. Twaalf jaar terug, in maart 2004, won Willem II met 3-1 door twee goals van Bart Van den Eede en één van Tom Caluwé. Voor PSV scoorde destijds Johan Vonlanthen.

Vorig jaar gelijk
Sindsdien won PSV achttien keer uit en thuis van Willem II. Dat was een eredivisierecord. Die reeks kwam vorig jaar ten einde toen PSV in Tilburg niet verder kwam dan 2-2. Voor PSV scoorden Pereiro en Luuk de Jong, voor Willem II was Erik Falkenburg twee keer trefzeker.

Oppassen voor Falkenburg
Falkenburg behaalde met die twee goals een record. Hij is de enige actieve speler in de Eredivisie die vier keer scoorde tegen PSV voor drie verschillende clubs. Eerder deed hij dat namelijk namens AZ en Go Ahead Eagles. PSV moet dus oppassen voor de aanvaller.

Veel Eindhovense roots
Bij Willem II lopen nogal wat spelers rond die eerder op De Herdgang en in het Philips Stadion te bewonderen waren. Zo doorliepen Nigel Bertrams, Freek Heerkens en Dries Wuytens alle drie de jeugdopleiding van PSV. Zij debuteerden echter nooit in het eerste. Willem II-middenvelder Funso Ojo deed dat wel. Hij speelde elf wedstrijden in PSV 1. Saillant detail: zijn debuut in de Eredivisie was in een duel met Willem II.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video