PSV verliest talent Maatsen

Artikel
PSV verliest talent Maatsen

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

PSV toont interesse in Ghanees toptalent Faisal Adam
PSV heeft het Ghanese toptalent Faisal Adam op de radar. Volgens website Football Ghana zou de landskampioen de afgelopen maanden scouts naar het Afrikaanse land hebben gestuurd om de 18-jarige middenvelder meerdere malen aan het werk te zien. PSV is niet de enige club die interesse heeft in de middenvelder. Volgens Football Ghana staat Adam ook in de belangstelling van Sevilla. Eerder meldde Sportslife FC, de club van Adam, al dat ook Sporting Lissabon, Standard Luik en VfL Wolfsburg interesse hebben in het talent.

Lucius baalt van vertrek
Theo Lucius verlaat de opleiding van PSV en stapt over naar FC Eindhoven, er was geen plaats meer voor hem op De Herdgang zo meldt het Eindhovens Dagblad deze ochtend. Zelf betreurt hij zijn vertrek. “Ik vond het jammer en heb met ontzettend veel plezier gewerkt bij de jeugdopleiding van PSV. Daarbij had ik ook het gevoel dat er een klik was met de andere trainers. Helaas is het hoofd jeugdopleidingen dan toch tot deze beslissing gekomen. In de toekomst kunnen de dingen misschien ooit weer veranderen. Ik blijf altijd een speciaal gevoel houden bij PSV en ben enorm trots op mijn periodes in Eindhoven.”

PSV verliest talent Maatsen
PSV neemt deze zomer afscheid van de talentvolle 16-jarige verdediger Ian Maatsen. De jeugdinternational heeft de club inmiddels medegedeeld naar Chelsea te vertrekken, aldus het Eindhovens Dagblad. Maatsen werd gezien als een grote belofte. PSV bood hem tijdig een driejarige verbintenis aan, maar kan financieel niet concurreren met Chelsea weet de krant.

Dumfries bijna PSV’er
Denzel Dumfries is bijna speler van PSV, weet de Telegraaf. De landskampioen heeft met sc  Heerenveen een principeakkoord bereikt over de transfer van de 22-jarige rechtsback. Met de aanstaande transfer is ongeveer 5,5 miljoen euro gemoeid. Dumfries wil dolgraag naar PSV, maar heeft even in de wachtkamer moeten zitten omdat de onderhandelingen tussen de Eindhovenaren en sc Heerenveen moeizaam verliepen. Beide partijen waren elkaar al wel in zoverre genaderd, dat een transfer al weken in de lucht hing. Als alle plooien zijn gladgestreken en de international van Jong Oranje ook de medische keuring heeft doorlopen, is de overgang een feit, volgens de krant.

'Lammers hakt begin volgende week de knoop door'
Zo'n beetje de halve Eredivisie zit achter aanvaller Sam Lammers aan. Volgens zijn zaakwaarnemer (en oom) John Lammers hakt de voetballer begin volgende week de knoop door. Dat meldt Lammers woensdag in de Leeuwarder Courant. "Voor Sam is het belangrijk dat hij volgend seizoen dertig wedstrijden voetbalt", vertelt John Lammers. "Als dat gebeurt, dan gaat hij doelpunten maken en anderen beter laten voetballen. Hij komt donderdag terug van vakantie. Dan gaan wij de opties nog eens naast elkaar leggen en maakt Sam een beslissing."

Gudmundsson in beeld bij Slavia Praag
De wegen van Albert Gudmundsson en PSV scheiden wellicht binnen afzienbare tijd. Media in Tsjechië verzekeren dat de vleugelaanvaller belangstelling van Slavia Praag geniet. Het is onduidelijk hoe welwillend de Eindhovenaren staan tegenover een transfer. meldt Voetbalzone. Gudmundsson (20) behoort tot de selectie van IJsland voor het WK in Rusland. De buitenspeler heeft vijf A-interlands achter zijn naam staan en kwam driemaal tot scoren. Deze treffers maakte de IJslander in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Indonesië: 1-4. Zaterdag staat het eerste groepsduel met Argentinië op het programma.

Bekijk ook