PSV verliest oefenduel van QPR

PSV heeft op het eigen sportcomplex een oefennederlaag tegen Queens Park Rangers geleden. Een strafschop, vroeg in de tweede helft, bleek beslissend (0-1).

Geen treffers voor rust
Phillip Cocu had op De Herdgang onder meer basisplaatsen ingeruimd voor Koch, Van Vlerken en de van Ajax overgekomen Van Bruggen, die deze week al een aantal keer meetrainde met de A-selectie. In de voorhoede stonden Jozefzoon, Pereiro en Locadia geposteerd, van wie laatstgenoemde namens PSV voor rust het gevaarlijkst was. In een eerste helft waarin beide ploegen de rijen lang gesloten hielden vond de spits zo’n vijf minuten voor rust een gaatje in de Engelse defensie. Hij zag zijn poging echter gestuit worden door doelman Ingram. Zoet had het aan de overzijde een stuk rustiger. De doelman die voor rust de aanvoerdersband droeg hoefde niet in actie te komen op pogingen van QPR, waarbij voormalig FC Groningen-speler Chery in de basis stond.

Penalty QPR levert enige treffer op
In de rust liet Cocu talenten Alberto, Lundqvist, Vloet, Laursen en Rigo warmlopen. Zij vervingen aan het begin van de tweede helft Van Bruggen, Hendrix, Pereiro, Pröpper en Maher. In het doel nam Pasveer bovendien de plaats van Zoet in. Met hen keek PSV al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Polter benutte een strafschop, die werd toegekend nadat Koch één van de Britten in het strafshopgebied naar beneden had gewerkt. Met De Jong, Narsingh en Willems zette PSV de jacht op de gelijkmaker in, maar moest het tegelijkertijd lang wachten tot echte kansen zich voordeden. Pas in de laatste tien minuten kwam PSV echt door de Engelse defensie heen. Onder meer Lundqvist en De Jong kwamen gevaarlijk voor doel, maar misten scherpte in de afwerking. In de slotseconde had Alberto een nederlaag kunnen voorkomen, maar omdat zijn kopbal net naast ging, verloor PSV tijdens deze voorbereiding voor het eerst. Maandag vertrekt PSV naar Zwitserland, waar de volgende vriendschappelijke wedstrijden worden gespeeld.