PSV verliest nipt van Valencia: 1-0

Artikel
PSV verliest nipt van Valencia: 1-0

PSV heeft de oefencampagne afgesloten met een nipte nederlaag tegen Valencia. Het enige en winnende doelpunt viel al in de tweede minuut.

Vroege achterstand
PSV keek al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Jeffrey Bruma dacht de bal weg te kunnen werken, maar José Gayá kreeg de bal mee en gaf een voorzet op maat op Paco Alcacer, die de bal bij de eerste paal binnen werkte. De Spanjaarden begonnen duidelijk beter aan het duel, maar na een kwartier kwam het team van Phillip Cocu beter in het spel en kregen Luciano Narsingh, Davy Pröpper en Jorrit Hendrix mogelijkheden op de gelijkmaker. PSV behield in het tweede deel van de eerste helft het betere van het spel. Jürgen Locadia probeerde het met een trap van grote afstand, maar doelman Mathew Ryan was op tijd terug in zijn doel.

© PSV Media

Reddingen Pasveer
In de rust bracht hoofdcoach Phillip Cocu doelman Remko Pasveer voor Jeroen Zoet. Ook Stijn Schaars kwam in het veld voor Jorrit Hendrix en PSV kon op jacht naar de gelijkmaker. Maar ook nu was de eerste de beste mogelijkheid voor Valencia. Ditmaal bleef PSV een tegentreffer bespaard. Echte grote mogelijkheden kreeg PSV niet, waar Remko Pasveer tot twee keer toe redding moest brengen op vrije trappen van net buiten het zestienmetergebied. Met nog een kwartier te gaan maakte Zakaria Bakkali zijn opwachting tegen zijn oude club, bij PSV waren even daarvoor Steven Bergwijn, Gastón Pereiro en Joshua Brenet al in het veld gekomen. In de laatste tien minuten maakten ook Suently Alberto en Rai Vloet nog hun opwachting en drie minuten voor het einde verving Jordy de Wijs Simon Poulsen, maar gescoord werd er niet meer. Volgende week zondag moet PSV er echt staan, dan staat het als landskampioen in het duel om de Johan Cruijff Schaal tegenover bekerwinnaar FC Groningen. De aftrap in Amsterdam is om 18.00 uur.

Doelpunt: (2) Alcacer 1-0.
Geel:
Perez (Valencia).

Opstelling PSV: Zoet (46, Pasveer); Arias (64, Brenet), Bruma (82, Alberto), Isimat, Poulsen (87, De Wijs); Hendrix (46, Schaars), Pröpper, Maher (82, Vloet), Narsingh (64, Bergwijn), De Jong (64, Pereiro) en Locadia.
Wisselspelers:
Pasveer, Koopmans; Pereiro, Schaars, Brenet, Vloet, Ritzmaier, Bergwijn, De Wijs en Alberto.

Bekijk ook