PSV verliest na FANdag van Wolfsburg

Artikel
PSV verliest na FANdag van Wolfsburg

PSV heeft de FANdag niet kunnen voorzien van een smaakvol toetje. In het Philips Stadion verloor het van het Duitse VfL Wolfsburg, waar oud-PSV'er Jeffrey Bruma lange tijd meespeelde. Hoofdcoach Mark van Bommel zag tegen de Duitsers Hirving Lozano en Erick Gutíerrez terugkeren, terwijl Toni Lato zijn officieuze debuut maakte.

Beroerd
PSV kent een ronduit beroerde start van de wedstrijd, die werd voorafgegaan door de presentatie van de selectie voor seizoen 2019-2020. De 30.000 aanwezige fans hadden nog maar net oude en nieuwe PSV’ers – onder wie de Fransman Olivier Boscagli – verwelkomt of zij zagen VfL Wolfsburg via een vrije trap van Arnold al op voorsprong komen. De ploeg van Van Bommel kwam daarna maar moeizaam in zijn spel en slaagde er daarom ook niet in veel gevaar af te dwingen. Het lukte tweemaal vanuit een standaardsituatie (onder meer dankzij een kopbal van Lammers) en één keer na een knappe individuele actie van Malen, maar tweemaal was doelman Pervan scherp.

Dreigender
Kort voor rust keek PSV plots tegen een 2-0 achterstand aan. William klopte Lammers in de lucht, wat hem een uitgelezen kans bood Zoet kansloos te laten. In de tweede helft kon die achterstand niet worden tenietgedaan, maar kwam de ploeg wel een stuk beter voor de dag. Met iets opportunistischer voetbal was PSV gevaarlijk mede ook ingegeven door de snelheid van Bergwijn en Malen. Ook invallers Gutiérrez en Lozano maakten in balbezit een aardige indruk. Beide Mexicanen keerden pas recent terug op het trainingsveld van PSV, maar lieten soms al hun voetballende kwaliteiten zien. Voldoende voor treffers was dat echter niet, waardoor PSV de voorbereiding afsloot met een nederlaag. Over een kleine week wacht FC Basel in Q2 van de UEFA Champions League.

Opstelling
Zoet; Lato(Sadilek/46), Viergever, Luckassen, Dumfries; Hendrix(Gutierrez/60), Rosario, Lammers(Lozano/60); Bergwijn, Malen, Bruma(Gakpo/70)

Bekijk ook

Shurendy Sambo tekent tot 2022

Video

SAMENVATTING | PSV - Rosenborg BK

Video