PSV verliest laatste oefenduel voorbereiding

PSV heeft zich dinsdagavond zonder winst voor het eerst dit seizoen gepresenteerd aan de supporters in het Philips Stadion. FC Eindhoven won de Lichtstadderby door PSV in eigen huis met 1-0 te verslaan. De laatste keer dat PSV de Lichtstadderby niet won, dateert van 2012. Mart Lieder maakte in de tweede helft het enige doelpunt. PSV speelde in beide helften met twee verschillende teams.

Spelerspresentatie PSV, misser De Jong
Nadat de selectie van komend seizoen eerst aan het aanwezige publiek werd voorgesteld, verschenen de elftallen van PSV en FC Eindhoven op het veld van het nagenoeg volle Philips Stadion. In zijn basisteam had Phillip Cocu onder meer plaats ingeruimd voor thuisdebutant Daniel Schwaab en middenvelder Ramon Pascal Lundqvist. Jürgen Locadia was echter de gevaarlijkste speler namens PSV. De aanvaller kreeg enkele aardige kansen om PSV voor rust op voorsprong te zetten, maar miste wat geluk in de afronding. De grootste kans van de eerste helft was voor zijn aanvalspartner Luuk de Jong. De PSV-aanvoerder leek op aangeven van Luciano Narsingh makkelijk te kunnen binnen tikken, maar kreeg de bal volkomen verkeerd op de voet, waardoor het bij 0-0 bleef.

Lieder matchwinnaar
Met een volledig nieuw elftal ging het na rust niet beter. Hoewel de eerste grote kansen van de tweede helft voor PSV waren, was het FC Eindhoven dat op voorsprong kwam. Mart Lieder werkte een rebound droog achter Remko Pasveer, die de tweede helft het doel van PSV verdedigde. Florian Jozefzoon kreeg kort daarna de uitgelezen kans om PSV snel op gelijke hoogte te zette, maar stuitte op de goed keepende Ruud Swinkels. In de slotfase leek Vloet PSV nog op gelijke hoogte te zetten, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.