PSV verliest laatste duel in Zwitserland

PSV wacht na twee oefenwedstrijden nog op zijn eerste zege van het nieuwe seizoen. Na een 0-0 gelijkspel tegen FC Sion verloor de ploeg zondag met 3-2 van OGC Nice.

Begin voor PSV
Het oefenduel tegen de Franse nummer 7 van afgelopen seizoen begon nog zo goed voor de equipe van Mark van Bommel. PSV zette vroeg druk, speelde van achteruit fraai en verzorgd voetbal en kwam ook tot kansen. Eén van die kansen leverde ook de 0-1 op. Ne een goede actie van Pablo Rosario tekende Sam Lammers voor de eerste treffer van de dag. In de minuten die na de openingstreffer volgden, hing ook de 0-2 in de lucht.

Klappen
De 1-1 van Nice kwam dan ook behoorlijk uit de lucht vallen en voor rust moest PSV direct een nieuwe klap incasseren toen de Fransen op 2-1 kwamen. Na ruim een uur werd het zelfs 3-1 voor Nice, dat evenals PSV niet echt meer tot kansen kwam, maar gesteund door de voorsprong het duel kon uitspelen. In de slotminuut verzachtte invaller Joël Piroe de score door er 3-2 van te maken. Van Bommel kon zondagmiddag nog geen beroep doen op nieuwelingen Ibrahim Afellay, Bruma en Toni Lato. Trent Sainsbury kwam uit voorzorg ook niet in actie.

PSV vliegt zondagavond al terug naar Nederland. Vrijdag oefent de ploeg op het terrein van TSC tegen het Griekse Aris Saloniki. Kaartverkoop voor die wedstrijd verloopt via de amateurclub.