PSV verliest koppositie aan Ajax: 0-2

PSV is niet langer koploper in de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu ging in het Philips Stadion met 0-2 onderuit tegen Ajax, dat daarmee de eerste plaats overnam. Met nog zes wedstrijden te gaan bedraagt het verschil twee punten in Amsterdams voordeel.

Dominant, niet doeltreffend
Ondanks een helft die PSV bijna in zijn geheel domineerde, keek het bij rust tegen een vervelende 1-0 achterstand aan. Dat had alles te maken met het ronduit slechte begin van de ploeg van Cocu. Al na een dikke 70 seconden dook Milik geheel vrij op voor het doel van Zoet en zorgde hij met een kopbal voor een vroege tegenslag: 0-1. PSV oogde er allesbehalve aangeslagen door. Het speelde met overtuiging en zocht vrijwel constant het Ajax-doel op, wat ook resulteerde in kansen voor onder meer Locadia en Pröpper. Te vaak stond het vizier echter niet op scherp en soms ontbrak het PSV ook aan wat geluk. Zo had scheidsrechter Kuipers de bal halverwege de eerste helft op de stip kunnen leggen na een overtreding van Bazoer op Guardado, maar besloot hij zonder een balberoering van de Ajacied een hoekschop te geven.

El Ghazi beslist topper
Omdat Milik kort voor rust twee grote kansen liet liggen, had PSV nog 45 minuten om de achterstand ongedaan te maken. Van een sterk begin van de tweede helft was desondanks geen sprake. Het was Ajax dat de bal meer en meer opeiste en via Gudelj in de 52e minuut ook heel dicht bij een treffer was. Nadat Guardado weggleed kon de Serviër uithalen en deed dat buiten het bereik van Zoet. Laatstgenoemde zag de bal tot zijn opluchting via de buitenkant van de paal naast gaan. Met de 120 minuten voetbal van dinsdag in de benen had PSV steeds meer moeite om serieus doelgevaar te creëren. Narsingh liet het Philips Stadion nog eenmaal kort juichen toen hij vanuit de kluts het net vond, maar Kuipers kon niet anders dan de treffer wegens buitenspel afkeuren. Een kwartier voor tijd volgde de beslissing via invaller El Ghazi: 0-2.