PSV verliest in Tilburg

3 min
PSV1

In een wedstrijd waar PSV het overwicht had vergat de ploeg zichzelf te belonen. In Tilburg werd het 2-1 tegen Willem II.

Felle start
In een vol Koning Willem II Stadion begon de jacht op drie punten. Het duurde nog geen vijf minuten of PSV had al grote kansen. Mario Götze bracht met een slimme pass Phillipp Mwene in stelling om een voorzet te geven, waar net een voet ontbrak om deze in het doel te leggen. Later zorgde Ritsu Doan voor eenzelfde situatie. Cody Gakpo kwam hierdoor tot schieten en de rebound was voor Ibrahim Sangaré, maar tot een doelpunt kwam het niet. De Ivoriaan bleef belangrijk met een piekfijne voorzet op het hoofd van Eran Zahavi, de spits kon koppen maar de bal kwam in de handen van Willem II-doelman Wellenreuther. De thuisploeg had her en der momenten, maar op de grote kansen zat een Eindhovense stempel.

Zahavi
Tegen de verhouding in viel het openingsdoelpunt voor Willem II. Uit een vrije trap belandde de bal op het hoofd van Eran Zahavi en krulde onfortuinlijk in eigen doel. De Israëliër was vastbesloten om het moment goed te maken. Zo kwam hij net een teenlengte tekort op een voorzet van Philipp Max om de gelijkmaker te maken. Het moment van Zahavi kwam dan toch. Bij een hoge voorzet van Max stormde de spits richting het doel om de bal binnen te koppen voor de 1-1. Uitgebreid werd het doelpunt niet gevierd, want de spits kwam bij de actie in een stevige botsing met Derrick Köhn. Binnen enkele momenten stonden beide spelers weer. Met de wedstrijd opengebroken bleef PSV jagen op kansen. Zo kwam Sangaré dichtbij na een fraaie voorzet van Gakpo. Maar bij het rustsignaal stond de gelijke stand nog op het bord.

Overwicht
Een ongewijzigd PSV opende de zoektocht naar goals in de tweede helft. Na balverlies van Willem II was het Gakpo die bijna tot een grote schietkans kwam, maar op het laatste moment werd gehinderd. Uit een hoekschop was het bijna weer Marco van Ginkel die met het hoofd het verschil maakte. De captain kopte hard en laag maar Wellenreuther kon er net bij. Ook Max kwam weer aan zet, toen hij werd vrijgespeeld door Olivier Boscagli. De linksback moest uit moeilijke hoek schieten, kwam dichtbij, maar zag zijn schot net naast gaan. Vanuit Willem II kwam er niet al te veel dreiging in deze fase. Maar het aanvallende overwicht van PSV moest wel worden beloond.

Pech
Wederom viel een beslissend moment tegen het wedstrijdbeeld in. Willem II kwam tot een zeldzame schietkans en raakte gelijk. Joël Drommel blokkeerde in eerste instantie maar de bal viel over zijn handen heen alsnog in het doel. PSV had tien minuten om het tij te keren. Zo werden Carlos Vinícius en Maxi Romero in het veld gebracht voor extra dreiging. Laatstgenoemde maakte daarmee zijn rentree. Beide spitsen wisten hun momenten te pakken en kwamen tot schietkansen, maar een doelpunt bracht het niet. Als laatste wapenfeit schoot invaller Bruma nog op doel, in de handen van Wellenreuther. Aan de kansen lag het niet, toch verloor PSV voor de tweede keer in dit Eredivisie-seizoen.