PSV verliest in slotseconde van FC Basel

PSV heeft de eerste wedstrijd van de Valais Cup verloren. Tegen de Zwitserse kampioen FC Basel leek het team van Phillip Cocu af te stevenen op een gelijkspel, maar in de absolute slotfase van het duel ging het alsnog mis (2-3). Steven Bergwijn en Luciano Narsingh scoorden voor PSV.

Moeilijk begin
Zonder de Nederlandse internationals aan de aftrap begon PSV moeizaam aan het duel met FC Basel. De Zwitserse kampioen, die volgende week aan de competitie begint, drong het team van Phillip Cocu terug op de eigen helft, via Michael Lang kreeg FC Basel bovendien twee grote kansen om op voorsprong te komen. Na twintig minuten zorgde een beslissing van de scheidsrechter ervoor dat Shkëlzen Gashi vanaf elf meter mocht aanleggen. De inzet van de Albanees international was onhoudbaar voor doelman Jeroen Zoet (0-1).

Een basisplaats voor Adam Maher tegen FC Basel | © PSV Media Een basisplaats voor Adam Maher tegen FC Basel | © PSV Media

Gelijkmaker Bergwijn
PSV kwam na de achterstand steeds beter in de wedstrijd, met name Steven Bergwijn liet zich gelden voor het doel van Tomáš Vaclík. De 17-jarige aanvaller draaide eerst op knappe wijze weg bij zijn directe tegenstander, waarna hij op de Tsjechische doelman van FC Basel stuitte. Nog binnen de minuut kreeg Bergwijn een herkansing, ditmaal passeerde hij Vaclík en rondde hij zijn dribbel wel succesvol af (1-1). Een doelpunt van Breel Embolo op slag van rust zorgde er echter voor dat PSV met een achterstand de kleedkamer inging.

Entree Poulsen en Narsingh
Na een uur spelen kwam met Luciano Narsingh alsnog één Oranje-international binnen de lijnen, een kwartier voor tijd gevolgd door het officieuze debuut van linksachter Simon Poulsen. De inbreng van beide spelers, alsmede de komst van Suently Alberto, Jordy de Wijs en Clint Leemans op het veld van FC Solothurn, sorteerde lange tijd geen effect voor PSV. Tot in de 80e minuut. Op aangeven van Leemans maakte Luciano Narsingh de gelijkmaker (2-2). In de slotseconde ging het vervolgens toch nog mis voor PSV. Davide Callà ontstapte aan de aandacht van de PSV-verdediging en schoot FC Basel naar de overwinning (2-3).

Vreugde na de gelijkmaker van Luciano Narsingh in de 80e minuut | © PSV Media Vreugde na de gelijkmaker van Luciano Narsingh in de 80e minuut | © PSV Media

Doelpunten: (22, pen.) Gashi 1-0; (37) Bergwijn 1-1; (45) Embolo 2-1; (80) Narsingh 2-2; (93) Callà 3-2.