PSV verliest eerste groepsduel van Granada CF

PSV heeft een valse start in het Europa League-toernooi gemaakt. De ploeg kwam nog wel op voorsprong tegen Granada CF, maar moest na rust zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Spanje: 1-2.

Tactisch steekspel
In de eerste helft waren de koploper van de Eredivisie en de nummer zes van La Liga aardig aan elkaar gewaagd. Met momenten kon de ploeg van Roger Schmidt Granada de wil opleggen, maar even zo vaak gebeurde dat andersom. Zo ontwikkelde zich een tactisch steekspel, waarin beide ploegen een aantal kansjes creëerden.

Götze blinkt uit
PSV, dat wegens (de naweeën) van een corona-infectie niet kon beschikken over Pablo Rosario, Cody Gakpo, Eran Zahavi en Jordan Teze, kreeg de grootste en profiteerde daar kort voor rust van. Uitblinker Mario Götze, die eerder al Donyell Malen en Mauro Junior vrij voor de keeper zette, schoot zijn ploeg uit een vrije trap op voorsprong. De Duitse spelmaker zag Denzel Dumfries  terugleggen, liep in en liet doelman Molina vervolgens kansloos met een harde dropkick: 1-0.

Grip
Met die voorsprong op zak probeerde Schmidt na rust meer grip op de Spanjaarden te krijgen. De trainer wisselde doelpuntenmaker Götze voor Nick Viergever, maar zag Granada al snel langszij komen. Uit een ingestudeerde vrije trap volleerde Molina via Yvon Mvogo de 1-1 binnen.

Nieuwe tegenslag
Na 66 minuten werd het nog een schepje erger. Machis ontsnapte aan de aandacht van de PSV-defensie en liet Mvogo met een geplaatst schot in de verre hoek kansloos: 1-2. Een antwoord van PSV volgde snel, maar de paal stond een gelijkmaker van Malen in de weg. Het bleek geen aanzet voor een laat offensief in het verlaten Philips Stadion. Over een week speelt PSV tegen Omonia Nicosia zijn tweede groepsduel.