PSV verlengt met talent Mendonça

Artikel
PSV verlengt met talent Mendonça

Andrew Mendonca heeft zijn contract met PSV verlengd. De 18-jarige middenvelder tekende dinsdagavond bij tot de zomer van 2021.

Sinds 2016 PSV’er
Andrew Mendonca debuteerde dit seizoen als betaald voetballer nadat hij in 2016 in de jeugd van PSV werd opgenomen. De talentvolle middenvelder begon destijds als speler van PSV onder 17 en groeide via PSV onder 19 door tot invaller namens Jong PSV in het uitduel met Jong Ajax (2-2). Na een klein uur spelen verving de jongeling Justin Lonwijk.

Trots
Op 15 juni 2016 tekende Mendonca zijn eerste contract bij PSV, dat destijds een looptijd van drie jaar kende. De middenvelder kwam op dat moment over van FC Twente. “Trots, dat is het juiste woord. Ik ben heel blij dat ik hier mag komen voetballen”, sprak hij toen. Mendonca sprak destijds al de hoop uit door te stromen naar PSV onder 19 om via Jong PSV de stap naar het profvoetbal te zetten.

Trainingskamp
Afgelopen winter ging Mendonca al mee op het trainingskamp van Jong PSV, het team waar hij komend seizoen aansluiting hoopt te vinden. “Ik was echt blij dat ik toen mee mocht. Het niveau was hoog, anders dan bij PSV onder 19. Ik wilde mezelf daar zo goed mogelijk laten zien om wat minuten af te dwingen bij Jong PSV, dat is gelukt.”

Naam
Nog even over de naam. Hoe spreek je die precies uit? “Ik hoor vaak Mendonka, maar zo spreek je mijn naam niet uit. Er hoort nog een streepje onder de c. Je zegt dus Mendonsa”, aldus de beloftevolle jeugdinternational.